Програма на Европейското по футбол ДНЕС - Суперсблъсък №1 и шампионът в действие (ден №2 - 15.06)


Програма на Европейското по футбол ДНЕС - Суперсблъсък №1 и шампионът в действие (ден №2 - 15.06)
Снимка: Getty Images

13781 0

Европейското първенство по футбол 2024 бе открито, а от днес (15.06) до края на груповата фаза ще има минимум по два двубоя на ден (най-често - по три). Предстои да се изиграе и втория мач от група А, в която са още Швейцария и Унгария, както и да се състои първия кръг от груповата фаза за Групата на смъртта (група B), където са Испания, Италия, Хърватия и Албания.

Програма на Европейското първенство по футбол за 15.06

В първия дуел за деня ще бъде завършен кръгът в група А, а във втория ни предстои и гвоздеят на програмата. Третият изглежда най-фаворизиран за един от двата тима, но Албания може да се окаже много коварен опонент. Ето и програмата:

  • 16:00 часа - група A: Унгария срещу Швейцария; ТВ канал: Diema, Diema sport 3;
  • 19:00 часа - група B: Испания срещу Хърватия; ТВ канал: БНТ 1, БНТ 3.
  • 22:00 часа - група B: Италия срещу Албания; ТВ канал: Diema, Diema sport 3.

*Четете повече за мачовете по-долу в материала!

Пълна ТВ програма за Евро 2024

Започва Групата на смъртта на Евро 2024

Още когато бе изтеглен жребият за групите на Евро 2024, неутралният футболен фен бе очарован от битките, които ни очакват в група B. Освен класата на отборите, има и стари сметки за уреждане. Испания и Хърватия например се сблъскват на четвърто поредно европейско:

На Евро 2012 иберийците сломиха съперника с 1:0 и го оставиха извън елиминациите, а четири години по-късно отново бяха в една група, но тогава "шахматистите" надделяха с 2:1, а двата тима продължиха към осминафиналите. На Евро 2020 бе кулминацията - 1/8-финален дуел, приключил при зрелищното 5:3 за Испания след продължения. През миналата година отново "Ла Фурия Роха" разочарова балканския гранд, след като го победи във финала за Лигата на нациите.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

В другия мач Италия е абсолютен фаворит срещу Албания, но съперникът показва голямо израстване в последно време. Все пак "Скуадра адзура" е длъжна да победи предвид трудността на групата, а и в исторически план е спечелила всяка от четирите срещи помежду им с обща голова разлика 7:1.

Преди Групата на смъртта, в първия двубой от програмата, Унгария и Швейцария влизат в много здрав и непредвидим дуел. Всеки от двата тима може да изненада домакина Германия и да спечели група А, но това минава през успех в поне на хартия прекия сблъсък за второто мястов групата.

Ще можете да следите тези три мача + всички останали от Евро 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички