Първи тим АУТ от Европейското първенство по футбол! Мазало в група + първи голям скандал (ВИДЕО)


Първи тим АУТ от Европейското първенство по футбол! Мазало в група + първи голям скандал (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

23507 0

Днес (21.06) на Европейското първенство по футбол 2024 се състояха нови три срещи от груповата фаза. Станахме свидетели и на първия двубой, който приключи без попадения - при равенство 0:0. По ирония на съдбата това бе един от най-очакваните мачове от груповата фаза.

Какво се случи на Европейското първенство по футбол 2024 на 21.06

А ето и повече подробности за днешния ден:

Словакия срещу Украйна

Словакия - Украйна на Евро 2024

Програмата бе открита с единствения за деня дуел от Група E, която стана максимално завързана. Украйна осъществи пълен обрат и победи Словакия с 2:1. Така ако големият фаворит Белгия победи Румъния утре (22.06), то и четирите тима ще са с по три точки преди последния кръг от груповата фаза.

Изненадващо или не, но Иван Шранц се превърна в едва втория футболист на Евро 2024, който има две попадения (след Джамал Мусиала от Германия). Той изведе своя тим напред в резултата, след като Олександър Зинченко го остави непокрит на втора греда (18').

През второто полувреме обаче Украйна показа друго лице и с попадения на Микола Шапаренко (50') и Роман Яремчук (80') направи групата максимално интересна. В последния кръг Украйна се изправя срещу Белгия, а Словакия - срещу Румъния.

Полша срещу Австрия

Полша срещу Австрия на Евро 2024

Възпитаниците на Ралф Рангник изиграха добър двубой, като единствено отстъпиха в играта при изравнителния гол на Полша. И все пак победата от 3:1 бе първата им в Германия, като голямата звезда на тима Роберт Левандовски влезе в 60'.

Ако трябва да се търси някаква българска връзка, то титуляр бе Якуб Пьотровски, който не се запомни с нещо впечатляващо, играеше рядко с топката и бе сменен на почивката.

Австрия вкара три гола в мач от европейско за втори път в историята си. А рекордът на Ралф Рангник като мениджър на Австрия включва 24 мача, 14 победи, 6 загуби и 4 равенства. Той никога не е имал по-добър коефициент на победи начело на клуб (58,3%).

*След равенството между Нидерландия и Франция стана ясно, че със сигурност Полша е първият отбор, който е аут от Евро 2024. Дори при победа в последния мач срещу Нидерландия, поляците най-много могат да изравнят по точки Австрия, но са с по-лоши показатели в преките двубои.

Нидерландия срещу Франция

Нидерландия срещу Франция на Евро 2024

След само един гол между Испания и Италия - и другият най-чакан мач от груповата фаза не предложи голово шоу, след като Нидерландия и Франция не си вкараха и приключиха при равенство 0:0. Все пак двата тима събраха по четири точки ("лалетата" са първи заради повече отбелязани голове) и са на първите две места в група D.

Мачът бе белязан от много спорен момент, след като гол на Нидерландия бе отменен. Симонс прати топката в мрежата, но бе отсъдена засада на Дъмфрис. Той бе в непосредствена близост до Майнян, който сякаш нямаше шанс да хване топката, но обяснението бе, че ако бе понечил да се хвърли вляво от себе си, щеше да се сблъска с Дъмфрис.

Това бе седми пореден мач, в който Франция не успява да победи, когато Килиан Мбапе не започва като титуляр (пет равенства и две загуби).

Франция пропусна да стартира с две победи на европейско, като го е правила само три пъти в историята си. Интересното е, че и в трите случая неизменно играеше финал (1984, 2000 и 2016). В последния кръг "петлите" срещат Полша, а Нидерландия - Австрия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички