Разтърсваща емоция и много шоу на церемонията по откриването даде старт на Европейското първенство (ВИДЕО)


Разтърсваща емоция и много шоу на церемонията по откриването даде старт на Европейското първенство (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4516 0

Чакането приключи - Европа е футбол. Днес (14 юни) Европейското първенство по футбол в Германия бе официално открито със специална церемония на "Алианц Арена" в Мюнхен.

Със SPORTLIVE.BG имахте възможността да я проследите НА ЖИВО.

Шоуто в Мюнхен започна с танци на най-различни състави, които представиха цветовете на тазгодишните европейски финали. Много интересна част от церемонията бе фактът, че и публиката имаше роля със страхотна хореография.

В края на церемонията организаторите почетоха легендата на германския футбол - Франц Бекенбауер, който почина изненадвашо през януари. Неговата съпруга - Хайди, заедно с Юрген Клинсман и Бернард Диец представи трофея на турнира.

Пълна ТВ програма на Европейското първенство по футбол 2024 - кога и къде гледаме всеки мач от Евро 2024

Церемония по откриването на Евро 2024

Церемонията на "Алианц Арена" започна с танци, на които бяха представени цветовете на всяка една държава, участваща на Европейското първенство. Танцовите състави показаха уменията си на хитове от изминалото десетилетие.

 

Интересното е, че публиката също имаше задача по време на церемонията. На трибуните имаше страхотна хореография, свързана с цветовете на Евро 2024.

 

След като шоуто и танците приключиха организаторите отдадоха огромна почит на починалата през изминалата година легенда на германския футбол - Франц Бекенбауер. Трофеят на Евро 2024 бе представен от неговата съпруга, която бе в компанията на Юрген Клинсман и Бернард Диец.

 

 

Преди Церемонията

*Остават броени минути до старта на церемонията, а феновете от Шотландия, пристигнали в Германия, за да подкрепят нацията си, са в отлично настроение.

 

*Абсолютната легенда на Манчестър Юнайтед и смятания за един от най-добрите треньори, които футболният свят е виждал - сър Алекс Фъргюсън, също ще подкрепи Шотландия в първия мач на Евро 2024.

 

*Появи се информация от организаторите, че церемонията по откриването ще бъде кратка. Тя ще бъде центрирана основно около легендата на германския футбол - Франц Бекенбауер, който печели Световно първенство с Бундестима както като футболист, така и като треньор.

Какво ще се случи на церемонията за Евро 2024?

Церемония по откриването на Евро 2024

Във вчерашния ден (13 юни) се е състоял концерт насред Щутгарт, на който изпълнителите Робин Шулц, Леони, Ле Шуук и Топик са забавлявали публиката. 

Преди самия откриващ мач между Германия и Шотландия на 14 юни също ще има официална церемония по откриването, като докладите на германския издател "Bild"показват, че ще има фойерверки и церемониално представяне на знамето на всеки участник в Евро 2024. Това ще се случи около един час преди старта в Мюнхен. Очаква се и официалният химн на турнира "Fire" да бъде изпълнен на живо.

УЕФА обяви, че ще отдаде специална почит на германската легенда Франц Бекенбауер, който почина през януари на 78 години, като част от церемонията по откриването на Евро 2024.

Още: Европейско първенство по футбол 2024: Класиране | резултати | голмайстори | програма

Европейското първенство по футбол започва: На 90% сигурно е, че с него се връща и проклятие, властвало 32 години в Европа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички