Рой Кийн с брутално честна оценка за Англия след съкрушителния финал на Европейското по футбол


Рой Кийн с брутално честна оценка за Англия след съкрушителния финал на Европейското по футбол
Снимка: Getty Images

8345 0

Рой Кийн изрази острото си мнение относно финалната загуба на Англия от Испания на Европейското по футбол.  Въпреки че успя да изравни чрез Коул Палмър в 73-ата минута, Англия загуби втория си пореден финал на Европейско първенство в неделя вечерта, докато Испания спечели четвъртия си трофей от континенталната надпревара.

Гол в 86-ата минута от резервата Микел Оярсабал върна преднината на отбора си в края на мача и осигури трофея за Испания. А бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Кийн не се сдържа, когато оцени представянето на Англия в мача.

Трезвата оценка от бившия играч на Манчестър Юнайтед за Англия на Евро 2024

Още: Спасение

Говорейки пред ITV, ирландският експерт каза: „Най-добрият отбор спечели тази вечер. Те бяха най-добрият отбор през целия турнир. Мисля, че тази вечер на Англия липсваше качество. Липсваше им качество през целия турнир. Вероятно борбата и желанието, опциите извън резервната скамейка ги доведоха до този финал".

Испания имаше безупречен турнир на Европейското, спечелвайки рекордните седем последователни мача в тазгодишното състезание. Междувременно Англия не успя да впечатли в много от своите мачове, често разчитайки на късни героични прояви на играчи като Оли Уоткинс или Джуд Белингам, за да напреднат в турнира.

"Спортът от най-високо ниво е брутален. Понякога съперникът просто е по-добра от вас. Испания беше страхотна. Трябва да се отдръпнеш и да бъдеш смирен. Страхотно е да спечелиш, но когато си победен от по-добрия отбор, почини си, прегрупирай се и тръгни отново. Прибираш се вкъщи, виждаш семейството си, отиваш на почивка и се връщаш в предсезона след няколко седмици. Трябва да отидеш отново.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

52-годишният бивш футболист твърди, че са имали късмет дори да стигнат до финала след представянето си на Евро 2024. "Истинското разочарование за Англия ще бъде, че дадоха всичко от себе си. След мача, когато бъдат победени, те ще си помислят „Дадохме ли всичко от себе си? Те не дадоха най-доброто от себе си в последните няколко мача, имаха късмет. В крайна сметка те бяха разкрити".

Още: Гарет Саутгейт намери куража да отговори на най-тежкия въпрос след края на Европейското по футбол

Джуд Белингам не издържа и изля целия си гняв след краха на финала на Европейското (ВИДЕО)

Луис де ла Фуенте най-накрая разкри какво раздели Испания от останалите на Европейското

Англия отново плаче! Испания с рекордна титла на Европейското първенство по футбол (ВИДЕО)

"COLD PALMER" превзе и Европейското по футбол: Звездата на Челси натри носа както на Испания, така и на Саутгейт (ВИДЕО)

Играчът, с когото Саутгейт изненада на финала на Европейското, стори нещо невиждано от 24 години

Взривоопасното дуо отново го направи: Ямал и Уилямс наказаха Англия на финала на Европейското първенство (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички