Роналд Куман: Този отбор е способен да направи повече


Роналд Куман: Този отбор е способен да направи повече
Снимка: Getty Images

60 0

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман призна, че загубата на отбора му с 1:2 на полуфинала на Евро 2024 срещу Англия е "трудна за приемане".

Според него няма дузпа за Англия

"Разочарован съм от крайния резултат в един мач, който започна наистина добре за нас", заяви Куман след отпадането. Дузпата за Англия бе отсъдена малко след четвърт час, когато Хари Кейн отправи удар над гредата и бе ударен от Дензъл Дъмфрис. Контактът бе минимален и на пръв поглед безобиден, но германският съдия Феликс Цвайер посочи бялата точка след консултация с VAR.

Още: Коул Палмър и Оли Уоткинс сториха нещо невиждано досега на Европейско първенство

Той вярва, че в последните минути са надиграли Англия

"Какво можеш да направиш като защитник? Според мен това не трябваше да е дузпа. Не можем да играем правилно футбол и това се дължи на VAR. Това разбива футбола", оплака се Куман.

Той е на мнение, че отборът му е контролирал ситуацията след включването в 35-ата минута на полузащитника Джоуи Веерман на мястото на контузения Мемфис Депай, което им позволи да спрат вълната от английски атаки.

"Имахме някои трудности в средата на терена, за да спрем добрите играчи като (Джуд) Белингъм и (Фил) Фодън между линиите. Не контролирахме играта. Направихме някои промени, за да си върнем контрола и усещането беше, че в последните 20 минути бяхме по-добрият отбор и атакувахме повече. Но след това дойде нокаутът на 90-ата минута. Страхотен гол и след това всичко свърши, а това е трудно да се приеме", посочи треньорът.

Още: Куман след загубата: Аз съм отговорен, разочарован съм от себе си

"Трябва да се гордеем, способни сме на повече"

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

"Трябва да се гордеем, постигнахме много неща през тези седмици. Този отбор е способен да направи повече. А освен това има и играчи, които ще се присъединят към нас в бъдеще. Някои от тях не можаха да играят, защото не бяха във форма, така че има бъдеще за нас. Трябва да подобрим някои аспекти, но бяхме близо до финала".

"Англия може да е шампион, защо не?"

"Мисля, че Англия показа страхотен футбол през първото полувреме, след като губеше с 1:0. Те са на финала и имат възможности да го спечелят. Испания играе на високо ниво, но Англия може да ги спре, защо не", завърши Куман. А ето какво каза след успеха колегата му Гарет Саутгейт

Още: Куман: Голът на Симонс трябваше да бъде признат, но равенството е справедливо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички