Румъния - Нидерландия по ТВ: Къде да гледаме 1/8-финала от Европейското по футбол?


Румъния - Нидерландия по ТВ: Къде да гледаме 1/8-финала от Европейското по футбол?
Снимка: GettyImages

2771 0

В един от последните два 1/8-финала на Европейското първенство по футбол ще се изправят един срещу друг една от изненадите в турнира - Румъния и Нидерландия, която бе слагана дори сред фаворитите. Воденият отбор от Роналд Куман обаче се представи колебливо в груповата фаза и сега ще трябва да се реваншира.

Коя телевизия ще излъчва сблъсъка Румъния - Нидерландия от Евро 2024?

Още: "Скрит" и явен фаворит закриват 1/8-финалите на Евро 2024: Изненадите може да са от двата мача с най-малко очаквания

Срещата между двата тима е на "Алианц Арена" в Мюнхен и от 19 часа българско време. Сблъсъка ще може да гледате пряко в ефира на БНТ и БНТ, като ще може да следите него и всичко интересно около Евро 2024 НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Момчетата на Едуард Йорданеску оглавиха изключително напрегнатата група E, за да спечелят среща с холандците, които завършиха на неочаквано трето място в група D.

Нидерландия се изправя срещу удобен съперник в лицето на Румъния

"Лалетата" се появяват за девети път в последните десет издания на турнира, като пропуснаха само през 2016 година. Отборът продължи напред след груповата фаза осем пъти от десет, включително в осем от последните си девет участия.

Румъния пък участва за шести път и втори в три издания на състезанието. Най-доброто им представяне дойде през 2000 г., когато загубиха с 2-0 от бъдещия вицешампион Италия на четвъртфиналите, след като преминаха напред от група, включваща Португалия, Англия и Германия. Последните им две участия в турнира завършиха в груповата фаза.

Още: Гарет Саутгейт повтаря голяма грешка, която коства на Англия всичко на Евро 2020?

Холандия спечели десет от 14-те си мача срещу Румъния, като отбелязаха 29 гола в тях.  Това е 15-ият мач на отборите и първи, след като Холандия спечели с 3:0 в Букурещ в приятелски мач на 14 ноември 2017 г., голове през второто полувреме на Мемфис Депай (47), Райън Бабел (56) и резервата Луук де Йонг (81) донесоха комфортен успех.

Още: Нещо невиждано се случи на Роналдо и Меси на Евро 2024 и Копа Америка 2024

Проклятие ли е? Последните 3 европейски шампиони отпадат в 1/8-финалите на следващото европейско

Ужасяващ инцидент от 2009 година обяснява защо играчите на Дания бяха толкова притеснени от бурята в мача срещу Германия

Германия може да бъде без един от най-важните си играчи в евентуално зрелище срещу Испания на Европейското по футбол

Треньорът на Швейцария Мурат Якин: Знаехме, че ще прегазим Италия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички