Русия


Русия
Снимка: Sportlive.bg

1355 0

Русия ще направи опит да върне прекършеното си самочувствие

Русия записа изключително разочароващо представяне на Мондиал 2014 и сега има за какво да се реваншира на своите привърженици. Въпреки това тогавашният наставник Фабио Капело все пак запази поста си … или поне за малко. Бившият треньор на Русия бе уволнен през юли 2015 година, като най-добре платеният национален треньор записа в квалификационната група G 2 победи, 2 равенства и 2 загуби. Така след шестте квалификационни двубоя остави тима на трета позиция с 4 точки зад Швеция. Тогава за негов заместник бе избран Леонид Слуцки, който изигра огромна роля за класирането на Русия на Евро 2016. Той направи забележителен дебют като спечели оставащите 4 двубоя, включително и директния сблъсък с Швеция, с което се пребори за второто място.

След като през 1996, 2004 и 2012 Русия не успя да премине груповата фаза, то през 2008 се радва на най-доброто си участие под ръководството на Гуус Хидинк. Тогава започнаха с тежко поражение от Испания с 4:1, но след това Хидинк си свърши работата и преодоля Гърция и Швеция, а на четвъртфинала и Холандия. Силите на вдъхновените руснаци обаче не достигнаха да преодолеят на полуфинала бъдещия шампион Испания. В резултат на третото място на европейското, отборът влиза в топ 10 на ранглистата на УЕФА за първи път от 11 години. Най -големият успех е през 1960, когато се състезава все още СССР, тогава печелят Европейската купа на нациите, а финалът е изигран именно във Франция.

Атакуващият халф на ЦСКА Москва Алан Дзагоев е смятан за един от ключовите играчи в тима на Слуцки. Преди 5 години, на 20-годишна възраст той изглеждаше като следващата голяма звезда в Европа, но остана в Русия и продължава да е толкова ефективен, колкото и тогава. Футболистът на Реал Мадрид Денис Черишев се смяташе за изгряваща звезда на Евро 2016, но в началото на май се контузи, заради която ще отсъства 4 месеца.

За спортната общност в Русия последните няколко месеца бяха доста напрегнати. Много спортисти изгоряха заради забраненото вещество мелдоний. Руските национали не са свързани с него и затова ще имат нелеката задача да заздравят накърненото си самочувствие. Предстои да разберем дали домакинската страна ще донесе още веднъж късмет за руснаците и макар да не са сред фаворитите, да изненадат футболния свят. Ако не успеят поне да покажат на феновете си за Мондиал 2018, когато ще домакинстват.

 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички