Сака игра с ръка ДВА пъти за секунда, дузпа за Англия нямаше, дори легендите на "трите лъва" го признаха на Европейското по футбол (ВИДЕО)


Сака игра с ръка ДВА пъти за секунда, дузпа за Англия нямаше, дори легендите на "трите лъва" го признаха на Европейското по футбол (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

13767 0

Англия успя да достигне до финала на Европейското първенство по футбол след победа с 2:1 срещу Нидерландия и така за втори пореден път достига до последния мач на този турнир. Въпросът остана обаче дали отсъдената дузпа за първия гол на „трите лъва“ не е грешно решение от страна на арбитрите в двубоя.

ВАР

В спорната ситуация десният бек на Нидерландия Дензъл Дъмфрис осъществи контакт с крака на Хари Кейн, след който ВАР прецени, че това е дузпа. Съмненията останаха около това, че този физически сблъсък се случи едва след отправения неточен удар на Хари Кейн. Мнозина фенове и анализатори се запитаха дали това трябваше да бъде счетено за наказателен удар, защото така или иначе нападателят на Англия вече беше нанесъл своя шут по топката. Реално това нарушение не повлия директно на игровата ситуация.

След мача се появи и друг кадър непосредствено преди дузпата, който внесе още въпросителни за това дали крайното решение на съдиите беше правилното.

Игра ли с ръка Букайо Сака

Още: Французинът Франсоа Летексие ще свири финала на Европейското по футбол между Испания и Англия

След края на двубоя се разпространи из социалните мрежи ново видео, което показва за игра с ръка на Букайо Сака моменти преди топката да се озове в Хари Кейн и да последва фал. В него се вижда как след първоначалния изстрел на крилото на Арсенал топката се връща у него и докосва ръката му. Този момент явно е убегнал на ВАР, защото реакция от негова страна нямаше.

Самата дузпа

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Както беше отбелязано, контакт между Дензъл Дъмфрис и Хари Кейн безспорно има. Защитникът на Нидерландия видно закъсня в спорното положение и накрая с десния си крак удари нападателя на Англия. Дискусиите са насочени повече към момента на интервенцията. Тя се случва след като Кейн е нанесъл удар по топката и ударът не попада във вратата. Следователно този сблъсък не влияе пряко на играта. Рядко се наблюдават дузпи при подобни ситуации и е нормално мнозина запалянковци, а и анализатори на мача да останат учудени от решението на съдията Феликс Цвайер.

Някои от изтъкнатите бивши спортисти също дадоха своето мнение около тази ситуация, добавяйки своята гледна точка за това дали има дузпа или не.

Още: Имаше ли дузпа за Англия: Правилата на УЕФА с ясен отговор за ситуацията на Европейското по футбол?

Джейми Карагър

Още при самото положение легендата на Ливърпул Джейми Карагър използва своя акаунт в социалната платформа „X”, за да изкоментира решението.

Джейми Карагър

Той използва само няколко думи в своя туит, които гласяха „Никаква дузпа“. Въпреки своите ясни пристрастия към родината си, бившият защитник се изказа искрено и допълнително „наля масло в огъня“.

Гари Невил също с коментар за дузпата

Бившият играч на Манчестър Юнайтед от години се изявява като футболен анализатор в Англия. Още вчера той накратко обясни своето становище за дискусионната ситуация.

Гари Невил

Той ясно даде да се разбере, че за него това положение не може бъде интерпретирано като дузпа. Някогашният десен бек обясни, че като бивш защитник той не може да се съгласи с подобно решение и го определели като “позорно“. Днес той допълни своя коментар и припомни една ситуация в мача Дания-Германия, в която се отсъди отново лесна дузпа, тогава за игра с ръка на бранител на „червените дяволи. Невил се опита да оневини както защитника на Дания Йоаким Андерсън, така и вчерашния „виновник“ за дузпата – Дензъл Дъмфрис.

Още: Ван Дайк красноречив за съдията след мача с Англия: Действието на рефера, издало го, че е гузен на Европейското по футбол

„Трябва да имаш правото като защитник в своето наказателно поле да се опиташ да блокираш изстрел или центриране пред вратата ти, когато топката се намира във въздуха. Ако нашата страна беше изхвърчала от Европейското заради подобно решение, щях да съм изключително гневен“, сподели Невил своето виждане за наказателния удар.

Гари Каспаров учуден от отсъдената дузпа

Един от най-великите шахматисти на всички времена – Гари Каспаров, също сподели впечатленията си относно дузпата.

Гари Каспаров

„Кейн вече беше нанесъл своя удар, може да има фал след това, но как това ще бъде отсъдено като дузпа. Не искам да споря, но това решение е много спорно“, сподели Каспаров в социалните мрежи за несъгласието си с арбитрите.

Още: Гарет Саутгейт заговори за предимство, което Испания има за сметка на Англия преди финала на Европейското по футбол

На европейско Англия и Испания не са спорили от 1996-а - кой победи тогава?

Шави Симонс: Имахме шанс да довършим Англия, но се уморихме в края

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички