Швейцария - Италия по ТВ: Кога и къде да гледаме 1/8-финала от Европейското първенство по футбол?


Швейцария - Италия по ТВ: Кога и къде да гледаме 1/8-финала от Европейското първенство по футбол?
Снимка: GettyImages

3034 0

Днес (29 юни) започва елиминационната фаза на Европейското първенство по футбол. Първият мач от програмата на осминафиналите ще бъде между Италия и Швейцария. Шампионът от Евро 2020 ще направи всичко възможно, за да продължи напред, а "скритият" фаворит ще опита да развали сметките на "Скуадрата".

Пълна ТВ програма за 1/8-финалите на Европейското първенство по футбол 2024 - кога и къде да гледаме всички мачове

Къде да гледаме Швейцария - Италия по ТВ?

Първият съдийски сигнал на полският рефер Шимон Марчиняк на Олимпийския стадион в Берлин ще прозвучи в 19:00 часа (българско време). Двубоят ще бъде предаван пряко в ефира на каналите Diema и Diema Sport 3. Разбира се, Вие ще можете да проследите сблъсъка от Евро 2024 НА ЖИВО със SPORTLIVE.BG!

Швейцария - Италия на Евро 2024

Най-интересното преди Швейцария - Италия

Епичен старт на 1/8-финалите: Адът се отприщва, а Краля пада рано-рано на Евро 2024

"Кръстоносците" завършиха втори в група "А", където бяха още отборите на Германия, Унгария и Шотландия. Момчетата на Мурат Якин натрупаха актив от 5 точки - 1 победа и 2 равенства. От другата страна, Италия също бе втора в своята група "B", където игра с Испания, Хърватия и Албания. "Адзурите" финишираха с 4 точки на сметката си - победа, равенство и поражение.

Италия все още не е отпаднала на осминафиналите, още от Евро 2016 във Франция, докато за последно бяха елиминирани в първия кръг на елиминациите през 2008 година, когато отпаднаха след поражение с дузпи от Испания. Оттогава два от трите начални мача на елиминации на Италия на Европейско първенство изискваха 15-минутни продължения.

Дан Ндойе от Болоня беше един от най-постоянните играчи на Швейцария на турнира досега, като постоянството му най-накрая се отплати с първия му гол за националния отбор в последния мач от групите. Другият футболист, който ще бъде следен зорко определено е Рикардо Калафиори - италианското бижу, не спира да впечатлява със своите изяви на турнира в Германия и се води като един от "двигателите" в селекцията на Лучано Спалети.

Класиране | резултати | голмайстори | програма на Европейско първенство по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички