Скамака: Искам да достигна шампионските отбори на Италия от 2006 и 2020-та


Скамака: Искам да достигна шампионските отбори на Италия от 2006 и 2020-та
Снимка: Getty Images

485 0

Нападателят Джанлука Скамака сподели, че иска да влезе в историята на Италия. Намиращият се в добра форма футболист се подготвя за дебюта си на големи първенства срещу Албания на Евро 2024. Звездата на Аталанта ще поведе атаката на "скуадрата" за първия им мач от група В в събота, с който италианците започват защитата на титлата си.

Дебютантът иска да влезе в историята

"Ние сме млада група в нов цикъл. Отне ни време да намерим най-доброто си лице, но смятам, че сме готови. Аз съм готов, искам да помогна на отбора да достигне възможно най-далеч. Искам да достигна отбора, който стана европейски шампион през 2020, и състава, който спечели световната титла през 2006.

Нападателят ще поведе атаката на

Тези тимове са примерът, който искам да следвам, защото те написаха история и аз лично искам да вляза в историята на националния отбор", каза Скамака пред журналисти на тренировъчния лагер на Италия.

Представянето на нападателя от началото на март насам се подобри значително, като той вкара 12 гола и даде 4 асистенции с екипа на Аталанта, който спечели Лига Европа.

Комфортно му е и със стила на Гасперини, и с този на Спалети

"Чувствам се комфортно и в двата стила на игра, защото той (Спалети) има идеи, които ми пасват идеално. Това е атакуващ стил на игра, има много контрол върху топката. В последните няколко месеца се чувствам добре физически. Започнах да играя с повече постоянство и резултатите се виждат", добави той. А според Джанлуиджи Буфон Италия е несправедливо подценявана

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички