Спалети се оправда с недостатъчно време за работа след провала на Италия


Спалети се оправда с недостатъчно време за работа след провала на Италия
Снимка: GettyImages

1466 0

Селекционерът на Италия - Лучано Спалети, пое отговорността за отпадането на тима в осминафиналите на Европейското първенство по футбол. "Адзурите" загубиха от Швейцария с 0:2.

Италианецът все пак заяви, че не е имал достатъчно време да опознае играчите и още няколко мача начело "няма да му навредят".

Липсата на скорост е сред причините за провала на Италия

Още: Ще има нов шампион! Швейцария показа какво е отборна игра и изхвърли безлична Италия от Европейското по футбол 2024 (ВИДЕО)

Причините в играта за отпадането

"Можехме да направим повече, особено като си спомним мача ни с Испания (0:1). Въпреки това, когато се изправите срещу отбори, които са добри в подаването, става много трудно, ако не поемете контрола над играта.

Липсата на скорост също е една от причините. Нямаме много играчи, които могат да тичат много. В същото време сега всички отбори използват висока преса и агресивна игра, за да спечелят незабавно топката.

Оправданието на Спалети

Видяхме ли най-доброто представяне на тези играчи? Не знам. Нямах много време да ги опозная по-добре. Ако погледнете предишните треньори на националния отбор, почти всеки от тях имаше около 20 мача, за да опита различни неща, да експериментира.

Още няколко мача няма да ми навредят. Но така или иначе, аз нося отговорност", каза Спалети за "Sky Sport Italia". Той пое "адзурите" през август 2023 година. По-рано Луис де ла Фуенте сравни Италия със своя Испания. 

Още: УЕФА се принуди да коригира свое правило, за да угоди на три страни на Европейското по футбол

Рикардо Калафиори - "Бижуто" на Италия, което не спира да впечатлява на Европейското по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички