Топ 5 на най-бързите играчи на Европейското първенство по футбол


Топ 5 на най-бързите играчи на Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

2503 0

За всички футболисти е важно да притежават техника и да играят интелигентно, понякога обаче нищо не може да се сравни с бързината, която има някой играч. Дни преди Европейското първенство по футбол, всички погледи са насочени към него. Комбинацията елегантност в играта и техника може да се сравни с красиво произведение на изкуството. Sportlive.bg ви представя 5-ма от най-бързите футболисти, които предстои да наблюдаваме на Евро 2016:

Гарет Бейл (Уелс)

Толкова отдавна изглежда, когато Гарет Бейл тероризираше считаният за най-добър десен бек в света Дъглас Майков в двубоя от ШЛ между Интер и Тотнъм. Рядко може да се види как репутацията на един толкова добър футболист може да изчезне за толкова кратко време. С течение на времето Бейл се утвърди като един от най-бързо прогресиращите и бързите.

Ектор Байерин (Испания)

Млад талант на Арсенал, който през 2014 година счупва рекорда на Тио Уолкът на 40 метра и става най-бързия играч в състава на Арсенал. Предвид, колко често Уолкът е признаван за един от най-бързите играчи, можем сами да си представим каква е бързината на Байерин. Истинско удоволствие е да се гледа по фланга как преминава през съперниците си. Той бе повикан в състава на Испания за Евро 2016 на мястото на десния бек на Реал Мадрид Дани Карвахал, който се контузи по време на финала на Шампионска лига.

Кристиано Роналдо (Португалия)

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Макар и на 31 години, физическата мощ на португалската звезда е неоспорима и не показва никакви признаци на отказване. Все още успява да отбелязва повече от един гол в двубой и минава с лекото през играчите. Ако продължава да се грижи така добре за тялото си, то нищо чудно и след 30-те си да продължи да е сред най-добрите голмайстори. Спечелването на Евро 2016 с Портъгалия ще бъде колосално постижение дори и за Роналдо.

Рахим Стърлинг (Англия)

Стърлинг впечатли с представянето още, когато носеше екипа на Ливърпул. Комбинациите, които правеха заедно със Суарес и Даниел Стъридж убедиха Манчестър Сити, че си струва да го привлекат в редиците си. Някои критици определиха този трансфер за разочароващ. Сега предстои поредната възможност - Европейското първенство по футбол, за да ги опровергае.

Жорди Алба (Испания)

Алба записа впечатляващо участие на Евро 2012. Тогава той даде заявка за международен футбол и показа, че може да изиграе водеща роля в решителни моменти. В селекцията на Испания той има конкуренция в лицето на Сесар Аспиликуета. Ако все пак бъде избран за титуляр, то със сигурност неговите противници ще изпитват сериозни затруднения.

ВСИЧКО ИНТЕРЕСНО ОКОЛО ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ СЛЕДЕТЕ В SPORTLIVE.BG.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички