Турция - Португалия по ТВ: КОГА и КЪДЕ да гледаме мача от Европейското първенство по футбол 2024?


Турция - Португалия по ТВ: КОГА и КЪДЕ да гледаме мача от Европейското първенство по футбол 2024?
Снимка: Getty Images

2770 0

Вторият кръг от груповата фаза на Европейското първенство по футбол 2024 приключва за последната група F с дуела между Португалия и Турция. Срещата ще се състои в Дортмунд и бе поверена за ръководене на 43-годишния германски топ арбитър Феликс Цвайер.

Къде да гледаме Евро 2024 в София - 4 идеални места за това

Коя телевизия ще излъчи Турция - Португалия

Двубоят е втори от програмата за деня и ще започне в 19:00 часа българско време. Срещата между "мореплавателите" и южната ни съседка ще се излъчи пряко по два канала - БНТ 1 и БНТ 3. Освен това ще можете да следите този и всички останали срещи от Евро 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

*Прочетете повече за мача по-долу в материала!

Пълна ТВ програма за Евро 2024

Интересни факти за Турция - Португалия покрай Евро 2024

Това е и своеобразен дуел за първото място в групата, след като и двата тима стартираха с победи. Турция го стори с 3:1 над Грузия и е с по-добра голова разлика от Португалия (2:1 над Чехия), заради което заема първата позиция към момента и ще остане там при равенство между двете страни.

С изумителния си гол Арда Гюлер стана най-младият голмайстор на европейско първенство, като подобри постижението на Кристиано Роналдо. Голямата легенда на Португалия пък все още търси първото си попадение на Евро 2024, като срещу Чехия трудният успех дойде с гол на неочакван герой - Франсиско Консейсао, който вкара само 111 секунди, след като се появи в игра.

Любопитен факт е, че "мореплавателите" не успяват да победят в нито един от двата си мача от груповите фази на последните две европейски първенства (равенство и загуба). Роберто Мартинес е притеснен и защото Португалия, която записа 9 сухи мрежи от 10 мача в квалификациите, сега е допуснала гол в пет от последните си шест двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички