ТВ програма за ДНЕС на Европейското по футбол 2024: Големият мач + търсенето на Роналдо


ТВ програма за ДНЕС на Европейското по футбол 2024: Големият мач + търсенето на Роналдо
Снимка: Getty Images

3406 0

Днес (01.07) ще станем свидетели на осминафинали номер 5 и номер 6 на Европейското първенство по футбол 2024. А победителите от тях ще сформират и своеобразния четвъртфинал, който може да се окаже изключително звезден - Франция срещу Португалия. Преди това обаче "петли" и "мореплаватели" имат други опоненти, а за Килиан Мбапе и компания съперникът е много тежък.

Програмата на Европейското първенство по футбол за 01.07

Белгия ще се изпречи на пътя на световния шампион от 2018 година, като това е ранният мач от програмата. След това Кристиано Роналдо ще търси първия си гол и срещу Словения:

  • 19:00 часа: Пети осминафинал - Франция срещу Белгия (Дюселдорф); ТВ канал: Diema и Diema sport 3;
  • 22:00 часа: Шести осминафинал - Португалия срещу Словения (Франкфурт); ТВ канал: БНТ 1 и БНТ 3.

ПЪЛНА ТВ ПРОГРАМА ЗА 1/8-ФИНАЛИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ 2024 - КОГА И КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ВСЕКИ МАЧ?

*Вижте повече за мачовете по-долу в материала.

Франция срещу Белгия

Франция срещу Белгия на Евро 2024

Франция се изложи в своята група D и не победи Полша в последния кръг, заради което остана втора в групата и попадна в кошмарния поток. След издънки и на Белгия, останала втора в група E, това е най-зрелищният дуел от осминафиналите.

Двата отбора се срещнаха в елиминационната фаза и на Мондиал 2018, но далеч по-дълбоко в надпреварата - на полуфиналите, когато "петлите" надделяха трудно с минималното 1:0. След това се срещнаха на полуфинал и в Лигата на нациите (2021), а "червените дяволи" поведоха с 2:0 до края на полувремето, за да се стигне до паметен обрат и победа с 3:2 за Франция в редовното време.

Любопитното е, че само две страни получиха по-малко жълти картони от Франция по време на групите от Евро 2024 - това бяха Нидерландия и Словакия с по два. "Петлите" получиха три, като един от тях бе за Килиан Мбапе, но не заради нарушение, а защото влезе на терена без позволението на главния съдия.

Португалия срещу Словения

Късният мач противопоставя Португалия, която спечели група F, както и Словения, която остана без загуба в компанията на Англия и Дания и завърши трета с три равенства.

Предвид кошмарния поток и потенциалните дуели с Франция, Испания, Германия и Англия до края, това се явява и най-добрият шанс за Кристиано Роналдо да открие головата си сметка. Той не успя да се разпише в групите на голям форум за първи път в кариерата си.

Любопитното е, че всеки от последните 13 мача на Португалия излъчва поне две попадения. Тези две страни вече играха през 2024-та година в приятелски мач, когато Словения победи с 2:0 през месец март.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички