Унгария удари за тежко пострадалия Варга, а Германия с чудо на върха в групите на Европейското по футбол 2024


Унгария удари за тежко пострадалия Варга, а Германия с чудо на върха в групите на Европейското по футбол 2024
Снимка: Колаж: SportLive.bg

2277 0

В неделната вечер (23 юни) официално бе сложен край на първата група на Европейското първенство по футбол 2024. Тя съпостави в предходни десет дни Германия, Швейцария, Унгария и Шотландия.  

Унгария с момент за историята

Точно в този ред са подредени и отборите, макар че до последно подредбата бе различна. Германия с гол в 90+2' спечели заветната точка и се изкачи на абсолютния връх, докато Унгария мечтае за продължаване към 1/8-финалите. 

Това на теория е възможно чрез квотите за най-добрите четири отбора, завършили на трето място в групите. Победният гол за "маджарите" падна чак след 100 минути игра. 

Шотландия - Унгария 0:1

Унгария гледа с надежда към края на груповата фаза да разбере дали ще играе в елиминациите."Маджарите" спечелиха най-драматичния двубой на Евро 2024 с 1:0 срещу Шотландия с гол в 100' в двубой, белязан от тежък инцидент, който напомни за случилото се с Кристиан Ериксен 3 години по-рано.

При сблъсък и изблъскване в гръб Барнабас Варгас падна на тревата и изпадна в шок. Веднага беше повикан медицински екип, а след това и всички налични медици на стадиона, за да се погрижат за нападателя. По последни данни, той е в съзнание, но очаквайте повече подробности през утрешния ден.

Швейцария - Германия 1:1 

Германия записа драматично реми (1:1) срещу Швейцария в последния кръг от група А на Европейското първенство по футбол 2024. Чрез ценната точка, изкована от резервата Никлас Фюлкруг в 90+2’, Бундестимът се задържа начело в класирането и със 7 точки продължава към елиминационния поток като лидер.

Рюдигер покри засадата за 1:0

Това със сигурност беше най-слабият мач за възпитаниците на Нагелсман по време на Евро 2024. Сега те попадат в потока на отбори като Испания и Португалия, но селекционерът вече беше казал, че не се притеснява от това. В другата среща по същото време с късен гол и Унгария се наложи за Шотландия, така че ще се надява да продължи като трети.

Тази вечер Швейцария продължи постижението си от 7 двубоя, в които не губи на Европейско, след като е повел в резултата. Мануел Нойер пък вече е абсолютен рекордьор по брой мачове на вратар на форума на Стария континент. 

Още: Брутални 1/8-финали на Европейското по футбол: Германия - Англия, Испания - Франция, Португалия - Италия - ето как е възможно

Още: Всички 1/8-финалисти до момента на Европейското първенство по футбол 2024 - включително 2 сигурни победителя

Край на Група A на Европейското по футбол: Голов мач на непобедимите + дуела на Възкресението

Гюндоган изненадан от унгарските претенции: На такъв фал в Англия ще се смеят всички!

Основно условие бе изпълнено на Европейското първенство: Юлиан Нагелсман ще води Германия и на Мондиал 2026

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички