ВИДЕО: 1 към 1 - Кристиано Роналдо на Европейското по футбол 2024 копира това, с което затвори устите на всички на Евро 2008


ВИДЕО: 1 към 1 - Кристиано Роналдо на Европейското по футбол 2024 копира това, с което затвори устите на всички на Евро 2008
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

915 0

Мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо все още чака своето първо попадение на Европейското първенство по футбол 2024. Въпреки че не успя да се разпише в първите две срещи (срещу Чехия и срещу Турция), той вече постави някои зашеметителни рекорди.

Първият бе още със започването на първата среща - тогава се превърна в единствения футболист, който е играл на шест европейски първенства. Вторият паметен рекорд за Кристиано Роналдо дойде в сблъсъка срещу южната ни съседка.

16 години разлика: Кристиано Роналдо с една и съща асистенция на Евро 2024 и Евро 2008

Още: Една тлъста лъжа: Историята на малчугана, "пленил" Кристиано Роналдо на Европейското първенство по футбол

Кристиано Роналдо и Бруно Фернандеш на Евро 2024

Тогава бе много близо до гола, след като бе изведен зад противниковата отбрана, но останал очи в очи със стража, той реши да подае вляво от себе си към Бруно Фернандеш, като в близост и до двамата няма никой опонент. По този начин пък вече няма играч, който да има повече асистенции от нападателя на Ал Насър в историята на европейските първенства.

Любопитното е, че головото подаване е едно към едно с това, което прави Кристиано преди 16 години. И тогава, дори и днес - имаше критики, че не играе за отбора и се вълнува повече от своите попадения. Тогава с въпросната асистенция към Рикардо Куарешма смълча критиците, а сега го стори отново - поне по тази тема.

Можете да видите и двете изпълнения чрез кадрите по-долу в материала. Любопитното е, че срещу Турция Кристиано Роналдо даде асистенцията към Бруно Фернандеш с обувки, които не бяха негови (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички