Всички говорят за дузпите, но друга ключова намеса на Коща спаси Португалия на Европейското първенство по футбол (ВИДЕО)


Всички говорят за дузпите, но друга ключова намеса на Коща спаси Португалия на Европейското първенство по футбол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

40 0

Вратарят на Португалия Диого Коща е големият герой за "мореплавателите" на 1/8-финалите на Европейското първенство по футбол. Двубоят срещу Словения завърши при 0:0 в редовното време и продълженията, като така се стигна до изпълнения на дузпи.

Именно там Коща поведе съотборниците си, отрязвайки първите три наказателни удара на словенците. Португалците пък бяха точни и 3 дузпи бяха достатъчни, за да се класират напред на 1/4-финала, където ще се изправят срещу Франция.

Има обаче едно друго спасяване на португалският вратар, което е дори и по-ключово, тъй като можеше изобщо да не се стигне до изпълнение на 11-метрови удари. След като Кристиано Роналдо изпусна дузпа в 105-ата минута на първото продължение и не сдържа емоциите си, 5 минути преди края на продълженията Коща имаше ключова намеса.

Още: "Плаче като момиченце": Сълзите на Кристиано Роналдо се превърнаха в развлечение за други

"Това е мачът на живота ми"

Героят на вечерта бе португалският вратар

Словения стигна до златна възможност да нанесе окончателен удар по съперника си. След грешка на Пепе, Шешко остана сам срещу Диого Коща, но направи голям пропуск, като вратарят изби с крак.

"Мисля, че това е може би най-добрият мач в живота ми, може би двубоят, в която бях най-полезен. Просто се включих с инстинкта си, разбира се, анализирахме стрелците, но играчите променят мнението си и променят начина, по който стрелят", заяви вратарят след двубоя.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

"Трябваше да действам с инстинкта си, това е, което почувствах. Много, много съм щастлив и съм много развълнуван да помогна на отбора.  Помислих си, че трябва да спра това, да дам всичко от себе си. Опитах се да разчета езика на тялото му и за щастие успях да помогна на отбора, което беше ключовото нещо", обясни той относно спасяването на Шешко. А Коща влезе с гръм и трясък в историята на европейските първенства с непостиган рекорд.

Още: Селекционерът на Португалия за Кристиано Роналдо: Той ни даде урок, в съблекалнята всички са възхитени от него

Героят, който извиси Португалия на дузпите: Никой в историята на европейски първенства не го е правил (ВИДЕО)

Франция и Португалия ще спорят на 1/4-финалите на Европейското по футбол 2024 - нападателите им са трагични

BBC подигра жестоко Кристиано Роналдо след пропусната дузпа на Европейското по футбол 2024 (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички