"Всички вярват, че ще бием": Според Кирил Десподов България показва скорост, преса и израстване


"Всички вярват, че ще бием": Според Кирил Десподов България показва скорост, преса и израстване
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1024 0

Капитанът на националния отбор по футбол на България - Кирил Десподов, сподели очакванията си за предстоящия двубой срещу Литва от квалификациите за Евро 2024 г.

"Лъвовете" посрещат на стадион "Васил Левски" литовците в събота (14.10) от 19:00 часа. Към момента нашият тим заема предпоследното 4-о място с 2 точки в актива си. С толкова, но с по-лоша голова разлика е и предстоящият му опонент.

Каква е настройката сред националите?

"Пожелавам успех на младежите срещу Германия. По принцип очакванията не би трябвало да ни затормозяват. Всички вярват, че ще спечелим утрешния мач. Повечето хора желаят да е с лекота. Няма лесни мачове, това е реалността. Там не успяхме да ги победим, въпреки че направихме всичко възможно", започна Кирил Десподов и продължи със силните страни на отбора.

Към момента българските национали нямат победа в групите на квалификациите за Европейското първенство догодина. "Лъвовете" записаха 2 равенства и 4 загуби. Въпреки това, според крилото, тимът демонстрира израстване.

"Надявам се утре да ни влязат положенията, каквито съм сигурен, че ще имаме и да се поздрави с успех. Не мисля, че отборът играе лошо, дори напротив – играем атакуващ футбол, без страх, пресираме високо. Преди това не го правихме често, но сега се изисква от нас", каза той.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

"Треньорите искат младите играчи да играят красив футбол, с много притежание на топката. В последните мачове имахме малшанс срещу Сърбия и Черна гора. Допуснахме голове в последните минути. Ако не беше така, сигурно щеше да има повече настроение сред нас и да сме по-позитивни. Сега всичко е негативно към нас, но това не трябва да ни сваля психически.

По-опитните говорим с по-младите и обясняваме, че само с победи може да се върне позитивното мислене в хората. Вие сте тези, които ни гледате под лупа и пишете", добави нападателят и обърна внимание на завръщането си на националния стадион.

"От две години не сме играли на „Васил Левски“. Хубаво е да се върнем, но аз мисля, че и на другите стадиони не беше лошо. Тревната настилка и атмосферата бяха добри. Надявам се утре да дойдат повече хора. Играли сме доста мачове тук и се надявам утре да се върнем с победа.

Вкарвали сме преди, но е важно да го направим и утре. Няма значение дали е Литва, или някой друг. Трябва да си вярваме, че ще успеем да отбележим повече голове от тях. Важно какво ще стане утре, гледаме в перспектива“, завърши Кирил Десподов.

Какви очаквания сподели националният селекционер Младен Кръстаич?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички