За първи път: Европейското по футбол 2024 избухва с 4 мача - Франция и Англия ще се пазят от епични провали


За първи път: Европейското по футбол 2024 избухва с 4 мача - Франция и Англия ще се пазят от епични провали
Снимка: Колаж: SportLive.bg

1829 0

За първи на Европейското първенство по футбол 2024 ще станем свидетели на цели четири двубоя в рамките на само един ден. Днес (25.06) ще приключат още две групи - група C и група D. А това значи, че в действие ще видим в действие големи фаворити като Франция и Англия. Двата мача от последния кръг за всяка група са с един и същ начален час.

Франция срещу Полша

Франция - Полша на Евро 2024

Франция ще има нужда от разгромна победа над първия отпаднал на Евро 2024 - Полша. "Петлите" са с равни точки с Нидерландия +1 голова разлика за двата тима. Това значи, че се гледат отбелязаните попадения, а при тях "лалетата" имат преимущество. Роберт Левандовски и компания пък ще играят единствено за честта си.

Франция записа седми пореден мач, който не успява да спечели, когато Килиан Мбапе не е титуляр (пет равенства и две загуби), но все пак остава непобедена в групата. Полша пък загуби и двете си срещи, въпреки че до 66-ата минута удържаше Австрия при 1:1 (накрая загуби с 1:3).

Това ще бъде четвърти дуел между Франция и Полша в последните 20 години (две победи за Франция и едно равенство). Любопитното е, че те се срещнаха и на предния голям форум, и то в елиминациите. Тогава "петлите" победиха поляците с 3:1 на осминафиналите на Мондиала в Катар. Все пак поляците имат надежда поне за гол, след като са вкарали точно един гол в седем от последните си осем мача на финали на европейско.

Потенциален стартов състав на Франция: Майнян, Кунде, Салиба, Упамекано, Ернандес, Канте, Рабио, Чуамени, Дембеле, Гизман, Тюрам.

Потенциален стартов състав на Полша: Скорупски, Беднарек, Давидович, Кивиор, Франковски, Пьотровски, Романчук, Желински, Залевски, Урбански, Левандовски.

Къде да гледаме двубоя Франция - Полша от Евро 2024?

Нидерландия срещу Австрия

Нидерландия - Австрия на Евро 2024

Двата мача от последния кръг в група D са от 19:00 часа българско време, като в другия сили ще премерят Нидерландия и Австрия. В този дуел и двата тима играят за нещо - "лалетата" ще опитат да останат непобедени, но и да задържат първото място, а Австрия гони втора поредна победа - няма да иска да си пробва късмета дали ще продължи към елиминациите, ако остане с три точки (евентуална точка им гарантира място на осминафиналите на 99%).

Това ще бъде седми мач между тези опоненти през този век. Нидерландия има смазващо преимущество и е спечелила всеки от предишните шест, като е отбелязала внушителните 17 попадения, допускайки 5. Тези съперници бяха в една група и на предишното издание на европейско, когато Нидерлания спечели с 2:0 след голове на Мемфис Депай и на Дензъл Дъмфрис - очаква се двамата да се титуляри и в този мач.

"Лалетата" запазиха суха мрежа срещу мощната Франция и вече могат а се похвалят, че са допуснали само едно попадение в своята врата в последните пет официални мача.

Потенциален стартов състав на Нидерландия: Вербруген, Дъмфрис, Де Врай, Ван Дайк, Аке, Схаутен, Райндерс, Симонс, Фримпонг, Гакпо, Депай.

Потенциален стартов състав на Австрия: Пенц, Пош, Дансо, Линхарт, Мвене, Зайвалд, Лаймер, Вимер, Баумгартнер, Забитцер, Грегорич.

Къде да гледаме двубоя Нидерландия - Австрия от Евро 2024?

Англия срещу Словения

Англия - Словения на Евро 2024

Двата късни двубоя от 22:00 часа българско време са от група C. Там лидер е Англия, Дания е втора с 2 пункта, колкото има и Словения. Западната ни съседка пък е последна с 1 точка. В последния кръг "трите лъва" се изправят срещу Словения и ще гонят успеха, за да запазят първото място.

В последните 14 години тези съперници играха на Мондиал 2010, в квалификациите за Евро 2016, както и в квалификациите за Мондиал 2018. Англия не допусна нито една загуба, като спечели четири мача и един завърши наравно. Само един от успехите обаче дойде с над един гол разлика.

В последните две срещи помежду им пък падна само един гол. Все пак Гарет Саутгейт и компания могат да се надяват на суха мрежа, след като не допускат гол във всяко от последните три издания на европейски, когато става въпрос за мачове от третия кръг на групите.

Потенциален стартов състав на Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Гуехи, Шоу, Райс, Белингам, Фодън, Гордън, Сака, Кейн.

Потенциален стартов състав на Словения: Облак, Карничник, Дркушич, Бийол, Янжа, Стоянович, Елшник, Черин, Млакар, Шпорар, Шешко.

Къде да гледаме двубоя Англия - Словения от Евро 2024?

Дания срещу Сърбия

Дания - Сърбия на Евро 2024

Сърбия е напът да изпрати изключително разочароващ форум. При победа в последния кръг обаче това може да се промени, тъй като почти със сигурност ще осигури на западната ни съседка второто място. Съперникът Дания също търси успеха, тъй като при всеки друг резултат рискува да остане извън елиминациите. И двата отбора все още нямат победа на Евро 2024, но "червения динамит" е и без загуба.

Тези съперници играха приятелски мач през 2022 година, а освен това бяха в една квалификационна група за Евро 2016. Всички три мача бяха спечелени от Дания при обща голова разлика 8:1. Огромният залог ще доведе до доста сблъсъци, а трябва да отбележим, че и без това Сърбия е в серия от цели 14 поредни мача на големи форуми, в които неизменно си изкарва два или повече жълти картона (общо цели 45).

Къде да гледаме двубоя Дания - Сърбия от Евро 2024?

Потенциален стартов състав на Дания: Шмайхел, Анерсен, Кристенсен, Вестегор, Кристиансен, Хюлманд, Хойберг, Мееле, Ериксен, Винд, Хойлунд.

Потенциален стартов състав на Сърбия: Райкович, Велкович, Миленкович, Павлович, Живкович, Илич, Лукич, Младенович, Тадич, Йович, Митрович.

Ще можете да следите четирите мача + всички останали срещи от Евро 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички