Заплаха: Велика историческа цел на Кристиано Роналдо може да бъде завзета от друг


Заплаха: Велика историческа цел на Кристиано Роналдо може да бъде завзета от друг
Снимка: Getty Images/Guliver

8256 0

Мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо се радва на отлично начало с Португалия откъм индивидуален план на Европейското първенство по футбол, като вече има три попадения и една асистенция в две срещи (срещу Унгария и срещу Германия).

С поредните си голове той събра 107 в цялата си кариера на национално ниво и се доближи само на два от великия рекорд и голямата цел, която си е поставил - да стане най-големият голмайстор в историята на националните отбори. Към момента това е Али Даеи със 109 попадения за Иран.

Роналдо може да го стори дори и на Евро 2020, което би увеличило огромната радост, която ще изпита португалецът. Той ще изиграе поне още една среща на състезанието - срещу Франция, като по всяка вероятност "мореплавателите" ще продължат напред към осминафиналите (освен ако не бъдат сериозно разгромени от "петлите"). А ако продължат напред - ще има още поне един двубой.

Рекордът е велик, но всъщност Кристиано няма как да бъде спокоен, че той е недостижим, тъй като и сред настоящите футболисти се забелязва заплаха. И тя не идва от големия му враг Лионел Меси, както вече сме свикнали.

Нападателят на Белгия и Интер Ромелу Лукаку, който се намира в страхотна форма и също има 3 гола на Евро 2020, вече има 63 попадения в 96 мача на "червените дяволи", като показателите му са далеч по-добри от тези на Роналдо на същата възраст.

При почти 100 изиграни мача Лукаку има над 60 гола, а при същия брой срещи Роналдо имаше около 40. Португалецът е и цели 7 години по-възрастен от белгиеца, който, ако продължи с тази си успеваемост, би задминал Кристиано за този голям рекорд. Но нека първо самият Роналдо стигне до него.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

ПОРТУГАЛИЯ И ФРАНЦИЯ ВЛИЗАТ В СМЪРТОНОСЕН СБЛЪСЪК НА ЕВРО 2020

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички