Защо Европейското първенство ще ни предложи с един ключов мач по-малко в сравнение със Световното?


Защо Европейското първенство ще ни предложи с един ключов мач по-малко в сравнение със Световното?
Снимка: GettyImages

782 0

Елиминационната фаза на Европейското първенство по футбол започна преди броени дни и вече знаем първите 4 отбора, които продължават към четвъртфиналите от турнира. Съботната програма започна с изненада, след като Италия отпадна безславно срещу тима на Швейцария.

Евро 2024

В останалите 3 сблъсъка след този не видяхме изненади и Германия, Англия и Испания спечелиха места в следващата фаза на Евро 2024. Трите лъва бяха на косъм от това да си заминат рано-рано от турнира на Стария континент, но звездата на Реал Мадрид Джуд Белингам успя да ги спаси със страхотна задна ножица в добавеното време на срещата, а в продълженията Хари Кейн подпечата техния успех.

Европейското вече навлезе в заключителния си етап и е интересно да разберем защо на него няма да наблюдаваме битка за 3-то място, за разлика от Световните първенства, когато винаги има подобен сблъсък.

Още: "Гениалният" Саутгейт призна: Бил на секунди от чутовна глупост, с която тотално да прецака Англия на Европейското по футбол

Защо в програмата отсъства мач за 3-то място

Последният голям форум, който се състоя в края на 2022 година в Катар, ни предложи интересна битка за бронзовите медали между съставите на Мароко и Хърватия.

Хърватия и Мароко

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Това обаче няма да се случи на Европейското, на което подобен сблъсък няма от 1980 година, турнир, състоял се в Италия. В него домакините се изправят срещу Чехословакия и след резултат 1:1 "Скуадра адзура" губи мача след дузпи.

Независимо, че в споменатия мач Италия играе пред собствени трибуни, интересът към двубоя е незначителен и хората, които проследяват случващото се в него, са малко на фона на предишните им двубои от първенството. Стадионът също не се напълва и това сякаш показва липсващия интерес от страна на хората към този сблъсък. Оттогава са отминали 10 европейски първенства, в които този двубой не е част от програмата.

Още: ВИДЕО: Грозно! Ас на Англия нарече треньор "плешива *женски полов орган*" на Европейското по футбол и му каза: Млъквай

След историческия пробив за Първа лига: Лудогорец прибира колосална сума пари от Европейското по футбол

Пълна ТВ програма за 1/8-финалите на Европейското първенство по футбол 2024 - кога и къде да гледаме всички мачове

Гвоздеят на 1/8-финалите: Задава се тотален кошмар за Роналдо и компания на Европейското първенсто по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички