"Гениалният" Саутгейт призна: Бил на секунди от чутовна глупост, с която тотално да прецака Англия на Европейското по футбол


"Гениалният" Саутгейт призна: Бил на секунди от чутовна глупост, с която тотално да прецака Англия на Европейското по футбол
Снимка: Getty Images

15398 0

Англия успя да се измъкне в последните секунди срещу Словакия и да остане на Европейското първенство по футбол 2024. Големият герой за "трите лъва" бе Джуд Белингам, който изравни в последните секунди от добавеното време със зрелищен ножичен удар.

Оказва се обаче, че селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е бил на секунди от ужасна грешка, която щеше да коства на страната му продължаването напред. А именно - да замени играча, изкарал перфектен първи сезон с Реал Мадрид на клубно ниво.

Саутгейт бил на секунди от това да смени Белингам - току преди гола на спасението

Белингам герой за Англия

"Мислехме да го сменим, но знаете, той е способен на такива моменти. С 15 минути до края се чудиш дали има достатъчно сили. Хари (бел. ред. Кейн) и Джуд, гледаш ги и си мислиш - дали не трябва да освежа тези позиции. Но знаем на какво са способни.

Когато се правят промени, трябва да задържиш баланса в отбора и да правиш промени, с които определено ще подобрим отбора. Мисля, че всички промени, които сме направили на турнира до момента, са имали своето влияние" - сподели Саутгейт.

Припомняме, че ако не спечели Евро 2024, селекционерът няма да остане наставник на Англия. А след срещата със Словакия Деклан Райс използва много грозни думи по адрес на противниковия треньор (ВИДЕО).

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички