Защо Хърватия е отчайваща на Европейското първенство? Отговорът е бил пред нас през цялото време


Защо Хърватия е отчайваща на Европейското първенство? Отговорът е бил пред нас през цялото време
Снимка: Getty Images

1792 0

Националният отбор на Хърватия не започна по най-добрия начин Европейското първенство по футбол, след като бе сломен с 3:0 от Испания в първия си мач. Този разгром предизвика много въпросително около бъдещето и амбициите на "ватрените" на германска земя, но като че ли отговорът за слабото представяне бе намерен.

Историята на Хърватия на Европейски първенства

Чисто и просто "шахматистите" не са толкова впечатляващи на еврофинали. Историята го показва по най-перфектния начин. Най-доброто постижение на отбора на "ватрените" е четвъртфиналът. Тимът е достигал сред най-добрите осем два пъти (1996 и 2008). На два пъти е отпадал на осминафинал (2016 и 2020) и не е излизал от групите два пъти (2004 и 2012).

Още: ВИДЕО: Реакцията на Кристиано Роналдо спрямо героя за Португалия на Европейското по футбол: Никой не говори за това

Хърватия не играе добре на Европейското първенство

За сметка на това обаче Хърватия е безупречна на Световни първенства по футбол. Отборът може да се похвали с две трети места (1998 и 2022), като поднесе огромната изненада през 2018, когато игра финал в Русия срещу Франция, но се поздрави само със сребърните медали, губейки решаващата среща с 2:4.

Мнозина са на мнението, че водената от Златко Далич селекция се нуждае от задължителна победа в следващия си мач на Евро 2024, който е срещу Албания на 19 юни от 16:00 часа (българско време).

Ситуацията в група "B" е следната: Испания е първа с 3 точки на сметката си, следвана от Италия също с три. Албания е трета 0 пункта, но с по-добра голова разлика от Хърватия, която е последна.

Още: Лудост! Конър Макгрегър с дивашки залог за Кристиано Роналдо на Европейското - чака 1 млн. печалба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички