"Защо изобщо е тук?": Скочиха на рефер на Европейското по футбол, прочул се със скандал


"Защо изобщо е тук?": Скочиха на рефер на Европейското по футбол, прочул се със скандал
Снимка: GettyImages

623 0

Съставът на Шотландия официално отпадна от Европейското първенство по футбол след снощната загуба от Унгария с 0:1. Този резултат им отреди последното място в група „A” с актив от 1 спечелена точка. След разгромното им поражение от домакина Германия в откриващия мач, Гайдарите показаха подобрение в останалите си срещи, но това не им донесе желаните резултати.

Шотландия

Спорната ситуация, която можеше да обърне развоя

Една ситуация обаче във вчерашния двубой срещу Маджарите остана дискусионна. През второто полувреме Стюарт Армстронг беше на път да излезе сам срещу вратаря на унгарците Петер Гулачи, но след съприкосновение с Вили Орбан крилото на Шотландия загуби равновесие и не успя да осъществи удар. Главният арбитър в мача, аржентинецът Факундо Тейо, не посочи бялата точка, а ВАР също не му даде индикации за извършена дузпа.

Още: ВИДЕО: 1 към 1 - Кристиано Роналдо на Европейското по футбол 2024 копира това, с което затвори устите на всички на Евро 2008

Стив Кларк се изказа остро за съдията

Селекционерът на Шотландия отдели време в своята пресконференция, за да изкаже своето дълбоко несъгласие с това решение, а и отговори на въпроса дали е потърсил обяснение от рефера.

Стив Кларк

„Дузпа е, нямам обяснение защо решиха да не я дадат. Съдията е аржентинец, как да го попитам. Сигурно не знае езика. Защо изобщо е тук е моят въпрос, защо не поставиха за съдия европеец“, гневно изказа своето мнение Кларк относно спорното решение и съдията в този двубой.

Кой всъщност е Факундо Тейо

Още: Една тлъста лъжа: Историята на малчугана, "пленил" Кристиано Роналдо на Европейското първенство по футбол

Аржентинецът е свирил три мача от Световното първенство в Катар през 2022 година. Също така придобива по-голяма известност и от един скандален мач, в който той е бил съдия. Това е финален двубой между Расинг и Бока Хуниорс за една от купите на Аржентина, където той показва общо 10 червени картона.

Факундо Тейо

Факундо Тейо и двамата негови асистенти са единственият съдийски състав на Евро 2024, който идва извън Европа. Тяхното присъствие е част от партньорството между УЕФА и КОНМЕБОЛ (футболната асоциация на Южна Америка). Поради това споразумение между двете страни италианският съдия Маурицио Мариани ще има честта да ръководи няколко срещи на Копа Америка.

Всички 1/8-финалисти на Европейското първенство по футбол 2024 (ОБНОВЯВА СЕ)

След драмата срещу Швейцария: Германските фенове се обърнаха срещу един от играчите си на Европейското по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички