Зрелище, погром и чудовищни рекорди - как стартира ден №1 на Европейското по футбол?


Зрелище, погром и чудовищни рекорди - как стартира ден №1 на Европейското по футбол?
Снимка: GettyImages

4570 0

Европейското първенство по футбол в Германия започна по страхотен начин! Организаторите на турнира дадоха старт на надпреварата със страхотна церемония по откриването, която бе последвана от първия мач между Германия и Шотландия, част от група "А", който завърши с пълен разгром в полза на Бундестима с 5:1.

Какво се случи в ден №1 на Европейското първенство?

Пълна ТВ програма на Европейското първенство по футбол 2024 - кога и къде гледаме всеки мач от Евро 2024

ОЩЕ: Класиране при голмайсторите на Европейското първенство по футбол - петима германци окупираха челото (ОБНОВЯВА СЕ)

ЦЕРЕМОНИЯ ПО ОТКРИВАНЕТО

Церемонията по откриването стартира около 20 минути преди първия съдийски сигнал на "Алианц Арена". Тя се състоя от няколко интересни фрагмента. Всичко започна с танци на няколко състава, под аранжимента на някои от най-големите музикални хитове през изминалите 10 години. 

Също така, участие в церемонията по откриването взе и публиката на стадиона на Байерн Мюнхен. Феновете по трибуните имаха задачата да изпълнят много интересна хореография с цветовете на тазгодишното издание на турнира на Стария континент.

ОЩЕ: Пълна ТВ програма на Европейското първенство по футбол 2024 - кога и къде гледаме всеки мач от Евро 2024

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Разбира се, организаторите изпълниха обещанието си и почетоха паметта на величието за германския футбол - Франц Бекенбауер, който ни напусна от този свят на 7 януари. Неговата съпруга - Хайди, представи трофея на Евро 2024, в компанията на други две легенди на Бундестима - Юрген Клинсман и Бернард Диц.

ТОТАЛНА ДОМИНАЦИЯ НА ГЕРМАНИЯ

Двубоят не сбъдна част от прогнозите, че Шотландия може да затрудни домакините. От първата секунда Германия бе по-добрият отбор и наложи пълна доминация, пълна и с рекорди.

ОЩЕ: ТВ програма за ДНЕС на Европейското първенство по футбол - ден 2: Групата на смъртта започва с голям мач

Флориан Виртц става най-младият германски голмайстор на Европейското първенство, счупвайки рекорда на Кай Хаверц. Той е на 21 години и 42 дни. Любопитното е, че и втория гол за Германия в двубоя подобри рекорда на Хаверц. Той бе дело на Мусиала, който е на 21 години и 109 дни.

"Гайдарите" пък записаха нежелана статистика още в първото полувреме. В 41-ата минута изгонен бе Райън Портиъс за брутално влизане срещу Илкай Гюндоган. Кай Хаверц пък бе точен от точката за изпълнение на дузпа.

Германия продължи доминацията си през втората част и наниза още 2 гола. Първият от тях бе вкаран от Никлас Фюлкруг, а след него се разписа и Емре Джан. И двамата се появиха от пейката. Антонио Рюдигер пък имаше малшанса да вкара в своята собствена врата, за да бъде оформено крайното 5:1. 

Това се оказа ПЪРВИЯТ двубой в историята на европейските първенства, в който има отбелязана дузпа, автогол и показан червен картон - никога досега това не се беше случвало. 

Тони Кроос пък се превърна в първия футболист в историята със 100+ подавания и 99% успеваемост при подаванията (от 1980 година, тъй като от тогава се следи тази статистика). За капак - Германия  спечели 8-мия си откриващ мач на европейски първенства. Нито един друг отбор няма повече от 6 победи в първия си двубой. 

С победата си над Шотландия пък Германия постави брутален и безмилостен рекорд още на старта на Европейското първенство

ОЩЕ: Европейско първенство по футбол 2024: Класиране | резултати | голмайстори | програма

Германия "полетя" и унизи безлична Шотландия на старта на Европейското по футбол (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички