Видове тренировки, с които да поддържате форма през лятото


Видове тренировки, с които да поддържате форма през лятото
Снимка: iStock

93 0

Тренировките през зимата са това, което ви прави уверени и ви кара да се чувствате удобно в кожата си през лятото. Не трябва обаче да приемате жегите като извинение да не тренирате. Тренировките са важни за здравето, самочувствието и оптималното ви психическо състояние. През лятото, има дори повече възможности за тренировки и физическа активност. Независимо дали сте на плажа, в планината, или някъде на открито, възможностите да се поддържате във форма са разнообразни.

Един от вариантите е да опитате с кондиционна тренировка. Тя комбинира кардио упражнения и упражнения с тежести и подобрява издръжливостта ви. Кондиционната тренировка е оптималния вариант за тези от вас, които искат да имат повече енергия и да бъдат активни дори и по време на летните горещини. Друга популярна тренировка през лятото е функционалната тренировка. Тя се фокусира върху подвижността и гъвкавостта на тялото. В следващите редове ще ви разкажем повече за видовете тренировки, които можете да практикувате през лятото и ще ви дадем полезни съвети.

СНИМКА: Freepik.com

Кондиционна тренировка

Кондиционната тренировка е може би най-добрият вариант за вас, ако се стремите да подобрите издръжливостта си и да изглеждате атлетични и оформени. При този тип тренировка се комбинират кардио упражнения и упражнения за издръжливост и сила. По този начин изгаряте калории, оформяте тялото си и подобрявате общото състояние на тялото си.

В кондиционната тренировка се редуват интунзивни упражнения с кратки периоди на почивка. Например, след като направите 10 бърпита, почивате 30 секунди и продължавате с още 10 лицеви опори, последвани от още 30 секунди почивка. Това се повтаря до приключване на упражненията, които сте избрали. Хубаво е кондиционната тренировка да бъде с продължителност не по-малка от час, за да постигнете оптимални резултати.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

На сайта на "Лъки Фит" може да намерите повече информация за кондиционните тренировки, хранителните режими, които ще ви помогнат да постигнете още по-добри резултати и най-правилните начини да постигнете балансирано и здраво тяло.

Функционална тренировка

Функционалните тренировки са съставени от упражнения, имитиращи ежедневните движения, които тялото ни прави. Много хора използват функционалната трениовка като загрявка преди същинските упражнения, но и сама по себе си, тя натоварва достатъчно мускулни групи и помага за подвижността, гъвкавостта и издръжливостта на тялото.

Основната цел на функционалната тренировка е трениращият да започне да усеща тялото си по-добре и да се увеличи координацията и гъвкавостта. Функционалните тренировки влияят положително върху нурвната система, стимулират метаболизма, подпомагат кръвообръщението и правят тялото по-подвижно и по-оформено.

Примери за упражнения в една функционална тренировка са:

  • Дълбоки клекове
  • Планк
  • Страничен планк
  • Мост и др.

Подходящи са за всякакви възрастови групи, дори и за деца. Повече информация и полезни съвети, ще откриете на сайта на "Лъки Фит".

Кардио тренировка

Кардио тренировките са изключително важни за всички, които искат да поддържат тялото и организма си в оптимално състояние. Задължително е поне веднъж седмично да правите кардио тренировка. Такъв тип тренировка е бягане, бързо ходене, ходене под наклон на фитнес пътеката, каране на колело, или велоаргометър и др. С този тип тренировки, вие подобрявате състоянието на мускулите си, оформяте тялото си и повишавате значително имунитета и метаболизма си.

Хубаво е след всяка тренировка с тежести, да правите поне 20 минути кардио тренировка. С това ще увеличите резултатите от тренировката, ще помогнете на мускулите си да се отпуснат след натоварването с тежести и ще си осигурите повече тонус и енергия.

Тренировка с тежести

Тренировките с тежести погрешно са смятане за нещо, запазено само за мъжете. Почти невъзможно е жена да постигне оформена тяло с видими извивки, без тренировки включващи тежести. Упражненията в този тип тренировки са клекове, български клек, римска тяга и др.

Те помагат за увеличаване на силата в долната част на тялото, подобряват издръжливостта и след редовни тренировки ще забележите, че имате красиви извивки, тялото ви е по-оформено и самочувствието ви се покачва все повече с всяка следваща тренировка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички