Илиана Раева: Огромен скок за Боряна Калейн на Олимпийските игри


Илиана Раева: Огромен скок за Боряна Калейн на Олимпийските игри
Снимка: Lap.bg

5960 0

Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на Боряна Калейн на Олимпийските игри в Токио. 20-годишната Калейн завърши пета в индивидуалния многобой, като това е второто най-добро постижение за българска гимнастичка в историята на Игрите.

"В невероятната еуфория след олимпийската титла на ансамбъла, нито за момент не съм забравила индивидуалните гимнастички и прекрасните треньори Бранимира Маркова и Марияна Памукова. Напротив! Откакто е свършила Олимпиадата до момента не се разделяме с Бранимира и говорим и говорим… Можеше ли Боряна Калейн да се пребори за медал и да се включи в битката с първите четири? Да! Можеше! Но грешките, които допусна през квалификацията изиграха своята роля.

При тази огромна конкуренция трябва всеки път да си бетон! Но за многобоя Боряна даде всичко, на което е способна и завърши състезанието, оставяйки отлични впечатления за класата си! Тя направи отлична година, победи и Линой Ашрам, и Аверина, и Харнаско през годината. Направи огромен скок в развитието си и трябва да е доволна от себе си и представянето си! Трябва да е изпълнена с вяра и амбиция за бъдещето, което и предстои. Показа сила, класа и огромни възможности за медал през цялата година и на самата Олимпиада. Трябва да работи много и да иска много! Познавайки я, вярвам, че ще го направи", написа Раева във Фейсбук.

В заключение: Огромен скок в развитието и постиженията при индивидуалното, но има още какво да подобряваме и да работим, за да се поздравим в Париж с медал. А вече имаме примера пред себе си на олимпийските шампионки и техните треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска. Пътят е пред нас!", написа още Раева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички