Какъв провал! Шерика Джаксън реши да спести сили на 200 метра и изхвърча от Токио (ВИДЕО)


Какъв провал! Шерика Джаксън реши да спести сили на 200 метра и изхвърча от Токио (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8603 0

Ямайската спринтьорка Шерика Джаксън спечели бронзов медал в спринта на 100 метра на Олимпиадата в Токио, но днес научи много ценен урок в пресявките на по-дългата дистанция (200 метра), след като за първи път участваше в тази дисциплина.

Тя бе един от претендентите за спечелване на медал и бягаше мното добре, но умишлено намали темпото на последните 50 метра. В крайна сметка плати много скъпо за това, като завърши четвърта в серията си, в която участие взе и Ивет Лалова, с резултат 23,26 секунди и по този начин не успя да се класира за 1/2-финалите.

Неправилната преценка на Шерика Джаксън позволи на португалката Лорене Базоло и италианката Далия Кадари да се класират на полуфинал.

Сребърният медалист от Олимпийските игри от 1984 г. Стив Крам, който коментира събитието на живо, критикува действията на ямайците, казвайки: "Шерика Джаксън просто правеше крос - какво, по дяволите? Защо пое такъв риск?".

Наречете го липса на преценка, небрежност или самодоволство - случаят на Джаксън просто показва, че човек никога не трябва да пести сили на такава сцена, защото това ще му изиграе лоша шега!

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички