Антоанета Костадинова се цели да замени среброто от Токио 2020 със злато от Париж 2024


Антоанета Костадинова се цели да замени среброто от Токио 2020 със злато от Париж 2024
Снимка: Lap.bg

1767 0

След като Антоанета Костадинова изненада приятно мнозина на Олимпийските игри в Токио, грабвайки сребро на 10 м въздушен пистолет, сега надеждата е отново да видим 38-годишната българка да се нареди на подиума на Игрите в Париж.

Антоанета Костадинова

За 4-ти път на Олимпийската сцена

Досега Антоанета Костадинова е участвала на най-престижната спортна сцена общо три пъти.

От Лондон 2012 състезателката не е изпускала олимпийски игри, а след 2 дена започва и нейното четвърто участие. Това подсказва и за огромната рутина, с която потегля към Игрите в Париж.

Още: Кой е най-младият българин стъпвал на върха на Олимпийски игри?

Големият успех в Токио

Преди 4 години българската състезателка замина за Япония без много хора да прогнозират медал за нея, но тя надмина всички очаквания.

Антоанета Костадинова

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Там Костадинова се състезава в две дисциплини – на 10 метра въздушен пистолет и на 25 метра спортен пистолет. В първата от изброените тя достигна до среброто, а на 25 метра остана на косъм от медалите с взето четвърто място. На 10 метра остана единствено зад рускинята Бацарашкина, но второто място беше огромен успех за България.

Отличията извън Олимпийските игри

Медалите на Антоанета Костадинова са многобройни, като доста от тях са завоювани и на големи форуми.

Антоанета Костадинова

Състезателката по спортна стрелба има няколко отличия за Световната купа, общо три медала от европейски първенства, не бива да забравяме и няколкото медала от европейски игри. През 2024 година тя отново имаше поводи за радост. На 25 метра пистолет, в тандем с Мирослава Минчева и Лидия Ненчева, достигна до бронзовия медал на европейското първенство в Осиек.

Още: Срязана артерия - 111 шева, счупен врат - "железа" в череп и тяло: Но най-големият късметлия от олимпийски игри (ВИДЕО)

Игрите в Париж

Още след два дена – на 27 юли, Антоанета Костадинова стартира своето участие в Париж. Тогава ще се проведат квалификациите на 10 м въздушен самолет с начален час 12:30. В дните след това тя ще има участие също на 25 м спортен пистолет, а и 10 м въздушен пистолет, микс, където неин партньор ще е Кирил Киров. Така че всички българи ще имаме време да наблюдаваме нашата състезателка в няколко на брой категории и ще стискаме палци за пореден път да се окичи с олимпийски медал.

Антоанета Костадинова: Цветът на медала от Олимпийски игри няма значение!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички