След доминация: Първи медал за България - Хавиер Ибанес си осигури поне бронз в бокса на Олимпийските игри в Париж


След доминация: Първи медал за България - Хавиер Ибанес си осигури поне бронз в бокса на Олимпийските игри в Париж
Снимка: Lap.bg

3346 0

Представителят на България в бокса - Хавиер Ибанес, сложи по страхотен начин край на родното участие на Олимпийските игри в Париж днес (3 август). Боксьорът премаза Шудаи Харада от Япония за място на 1/2-финалите в категорията до 57 кг.

По този начин Ибанес си осигури поне бронзов медал. Припомняме, че не се играе мач между третия и четвъртия, като и двамата получават ценно отличие. Ибанес премаза японеца и победи след единодушно съдийско решение. На 1/2-финалите Ибанес ще се боксира с киргизстанеца Сейтбек Улу Мунарбек.

Това бе втори успех за него във френската столица, като в първата си изява на ринга 28-годишният боксьор надделя над украинеца Айдер Абдурахимов.

Хавиер Ибанес - Шудаи Харада на 1/4-финала

Добре започна мача за Хавиер и с точен десен удар. Неговото представяне бе по-добро, като нанесе няколко силни удари, но спечели частта с 3:2 съдийско решение в своя полза.

Ибанес започна мощно втория рунд. Добрите комбинации и ляв ъперкът умориха японеца, който веднага започна да играе по-мръсно. Ляв ъпъркът и после десен получи Харада минута преди края, който вече бе сериозно отслабен. Дясно кроше в главата на нашия състезател 10-ина секунди преди края, но този рунд определено бе по-убедителен.

Третият рунд започна с размяна на удари, а Ибанес бе неудържим, а Харада бе поразен неколкократно в главата. Постепенно българският представител успокои темпото, но доминацията не спря, като нанесе няколко серии с поредни удари, за да подпечата успеха си.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички