Американски спортист остана със сребърен медал, след като отказа да подели златен на Олимпийските игри в Париж


Американски спортист остана със сребърен медал, след като отказа да подели златен на Олимпийските игри в Париж
Снимка: Getty Images

42 0

Американската звезда в скока на височина Шелби Макюен спечели сребърен медал, след като той и Хамиш Кер от Нова Зеландия отказаха възможността да споделят общ златен медал от Олимпийските игри в Париж. Състезанието за висок скок на Олимпиадата винаги е силно оспорвано, като Кер и Макюен изравниха на 2,36 метра във финала в Париж.

По-рано те видяха  как други състезатели отпадат, като Мутаз Баршам от Катар направи достатъчно за бронза, но не успя да преодолее 2,36 височина.  Италианецът Джанмарко Тамбери, междувременно, завърши 11-ти със скок от 2.22 - но за 32-годишния мъж само да се състезава на финала беше достатъчно невероятно, след като прекара ранната част от деня в болница поради болки в корема.

Част от феновете може и да си спомнят как именно Тамбери и Баршам изчистиха 2.37 на Олимпиадата в Токио 2020, но и двамата се съгласиха да споделят златния медал, вместо да изберат скок. Моментът беше оценен като един от акцентите на Игрите тогава.

Още: Нешка Робева със сърцераздирателен пост към олимпийците ни: Благодарим Ви, че ни отсрамихте!

Идентичен случай, но различно решение на Олимпийските игри в Париж

Макюен и Кер бяха изправени точно пред същата дилема в Париж, но решението им бе различно.  Двамата скочиха 2.36 при първия си опит, но след това се провалиха и при трите опита при увеличените 2.38. Но след като Кер пропусна последния си опит на 2.38, той имаше кратък разговор с Макюен, преди двойката да се съгласи да направи скок.

В прескока на атлетите се дава още една възможност да скочат предишната си пропусната височина, преди летвата да продължи да се спуска, докато атлетът спечели. И двамата пропуснаха 2.36, за да осигурят допълнителна драма, преди Кер да успее да изчисти 2.34 и да осигури златния медал пред Макюен.

Още: След спечеленото злато в Париж: Скандалната Имане Хелиф е подала жалба за тормоз

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Въпреки загубата на златото, това все пак беше невероятен резултат за Макюен, който завърши 11-ти във финала в Токио и този път записа личен най-добър скок.

Още: Равносметката: България не е имала толкова успешни Олимпийски игри през този век!

Двама от медалистите ще са българските знаменосци на закриването на Олимпийските игри в Париж

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички