Ансамбъл на България по художествена гимнастика на Париж 2024: Кога, в колко часа и как да гледаме НА ЖИВО от Олимпийските игри?


Ансамбъл на България по художествена гимнастика на Париж 2024: Кога, в колко часа и как да гледаме НА ЖИВО от Олимпийските игри?
Снимка: Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница

5939 0

Няма съмнения, че една от най-големите надежди за златен медал за България на Олимпийските игри в Париж 2024, е българският ансамбъл по художествена гимнастика. Това бе ясно още преди началото на най-големия спортен форум.

На Токио 2020 бе завоювана първа олимпийски титла в историята на родната художествена гимнастика, а на Игрите в Париж 2024 ще опитаме да вземем медал в трети поредни олимпийски игри (след като в Рио 2016 взехме бронз).

Кои са в ансамбъла на България по художествена гимнастика за Париж 2024?

Ансамбълът ни ще бъде в състав: Рейчъл Стоянов, Камелия Петкова, София Иванова, Маргарита Василева, Магдалина Миневска. Момичетата успяха да вземат абсолютната титла в многобоя на последното европейско първенство по художествена гимнастика.

Всяка от тях стъпва на подобен форум за първи път, но черпят вдъхновение от олимпийските ни шампионки отпреди три години: Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова.

А зад тях е и много сериозен щаб: Бранимира Маркова (старши треньор индивидуално), Мариана Памукова (личен треньор на Боряна Калейн), Валентина Иванова (личен треньор на Стилияна Николова), Весела Димитрова (старши треньор ансамбъл), Ясена Стойнева (пом. треньор ансамбъл), Илиана Раева (водач на делегация), Мариян Добрев (лекар), Татяна Янчева (психолог), Стелияна Янкова (невротерапевт), Георги Ряхов и Ясон Петусис (кинезитерапевти).

Кога и в колко часа започва българският ансамбъл на Олимпийските игри в Париж?

Първата част от квалификациите е в петък (09.08) от 11:00 часа българско време, а втората - от 12:16 часа българско време. Най-добрите 8 ансамбъла от квалификациите се класират за финала. Разпределянето на медалите, големият финал, ще бъде в събота (10.08) от 15:00 часа българско време.

Коя телевизия ще излъчи ансамбъла на България по художествена гимнастика на Париж 2024?

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Цялото състезание ще бъде излъчено на живо от БНТ 1. Освен това ще можете да проследите цялото представяне на ансамбъла ни по художествена гимнастика на Париж 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички