Болезнено: Мирела Демирева приключи на Олимпийските игри Париж 2024 със сълзи в очите си


Болезнено: Мирела Демирева приключи на Олимпийските игри Париж 2024 със сълзи в очите си
Снимка: Getty Images

7397 0

Сребърната медалистка от Рио 2016 Мирела Демирева не успя да се класира във финала на скока на височина на Олимпийските игри в Париж 2024. Българката не успя да преодолее летвата от 192 сантиметра, където записа три неуспешни опита.

Преди това започна успешно от първия опит на 183 сантиметра, като преодоля и 188-те сантиметра - от втория опит. Третото вдигане на летвата я постави на 192 сантиметра и тя не успя да се справи.

Ярослава Магучих, която подобри световния рекорд на Стефка Костадинова и записа 210 сантиметра, започна много мощно в квалификационната група на Демирева. Украинката стартира директно от 1.92 метра, като преодоля и тях, и 1.95 от първия опит. След това се справи и с 1.97, което е стандартът за класиране.

ВИЖТЕИЗВЪНРЕДНО: Скандалните "мъже боксьорки" влизат в бокса от България!

Представянето на Мирела Демирева в пресявките на Париж 2024

*Стандартът за класиране: 1.97 метра.

Всички атлети трябва да го стигнат или поне 12-те най-добре представили се продължата към финал.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Първият скок за Демирева бе успешен - на 1.83 метра.

Мария Зоджик (Полша) и Йебоа Амоанима (Гана) скочиха 1.83 от втория опит, а Доси Панагиота (Гърция) не успя да мине това препятствие след три опита и отпадна. Всички останали, които скачаха в група А, го постигнаха от първия опит.

Следва височина от 1.88 метра.

Демирева се провали в първия си опит на тази височина. За шастие - успя от втория опит.

Цели 9 от тази квалификационна група не успяха да вземат втората летва (1.88 с първия си опит).

Пет от група А минаха първите два опита без грешка. На 192 сантиметра започва и новата световна рекордьорка Ярослава Магучих (записала рекорд от 210 сантиметра, задминавайки 209-те на Стефка Костадинова). 

Анджелина Топик получи контузия и изненадващо щеше да отпадне още на 188 сантиметра, но ги преодоля с последния си трети опит. Мария Зоджик (Полша) пък отпадна.

Следва височина от 1.92 метра.

Ярослава Магучих стартира успешно с първия си опит.

Демирева не успя с първия си опит на 192 сантиметра. Вторият ѝ опит също не бе успешен, като остана по-далеч в сравнение с първия. Ще има последен шанс да продължи напред.

Освен Магучих в група А само Елена Куличенко (Кипър) успя от първия опит на 1.92 метра. Четири състезателки успяха да минат летвата от втория опит, а други 8 ще се надяват да успеят от третия (включителни и Демирева).

Третият опит на Демирева на 1.92 метра също бе неуспешен. Тя почти се справи, но накрая закачи и събори летвата със задната част на бедрото си. Това видимо я разстрои...

Мирела Демирева преди Олимпийските игри в Париж

Само преди месец се класира 4-та на висок скок на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Българката се справи успешно с летвата на 1.82, 1.86, 1.90 и 1.93 от първи опит, последният, от които е изравнен най-добър резултат за сезона.

Самата Демирева заяви преди Игрите, че отива за медал и именно това е голямата ѝ цел.  "Това ще ми е трета Олимпиада. Не обичам да говоря много-много, радвам се, че и аз съм тук. Щастлива съм да бъда част от нещо, което е много по-голямо от мен. Мисля, че точно атлетиката и високият скок е мястото, където намерих себе си. Винаги съм скачала с много радост, голяма благодарност, че има място за мен в едно толкова красиво нещо като високия скок.

За Рио не си позволявам много да се връщам, тъй като все още работя, имам задачи, имам цели, не искам да се отпускам и да лягам на стари успехи. Не ми е трудно да се мотивирам, тъй като много обичам това, което правя“, заяви състезателката ни в дисциплината висок скок.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички