БРАВО! Огромен малшанс спря Тихомир Иванов на Париж 2024 - но въпреки това се класира за ФИНАЛА


БРАВО! Огромен малшанс спря Тихомир Иванов на Париж 2024 - но въпреки това се класира за ФИНАЛА
Снимка: Getty Images

452 0

Тихомир Иванов е представителят на България на Олимпийските игри в Париж 2024 при скока на височина при мъжете. Той се класира за финала, след като завърши на 12-о място в квалификациите.

Българинът остана с резултат 2.27, като при третия му неуспешен опит там го сполетя същински малшанс. Изглеждаше сякаш е преодолял летвата, но в последния момент като на магия я разклати и тя падна.

Въпреки това представянето му бе достатъчно добро, за да продължи. Той се справи от първия опит на 2.15 метра, а след това прескочи и 2.20 метра, но от втория опит. На 2.24 метра също записа един неуспешен опит, но се справи от втория.

Актуалният олимпийски шампион Джанмарко Тамбери също записа три неуспешни опита на 2.27 метра.

Тихомир Иванов на Париж 2024

Българинът е в квалификационна група B. Той се справи от първия път с 2.15 метра, като там отпаднаха двама от групата му след по 3 неуспешни опита (Тобиас Потие от Германия и Андрий Протсенко от Украйна).

Иванов записа първи неуспешен опит на 2.20 метра, но се справи от втория път. Там отпаднаха още двама състезатели след по 3 неуспешни опита.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Когато летвата бе вдигната до 2.24, Иванов отново записа първи неуспешен, но втори успешен опит, продължавайки напред. Той бе четвърти в квалификационната си група до момента, като само един имаше единствено успешни опити до момента - актуалният олимпийски шампион Джанмарко Тамбери. Други двама бяха с по само един неуспешен опит. На тази летва отпаднаха още шест играчи, записали по три неуспешни опита.

На 2.27 Иванов също записа неуспешен първи опит. На тази летва дори Тамбери записа първа грешка. За съжаление, вторият опит на българина също бе неуспешен и му остава последен трети. При третия опит Иванов бе болезнено близо и изглеждаше сякаш е преодолял летвата на 2.27, но лек контакт в последния момент я разклати и тя падна.

Само един от квалификационната група B успя да скочи успешно на 2.27 - Кер Хамиш от Нова Зеландия. Очаква се краят на скоковете от квалификационна група А, за да разберем, дали Тихомир Иванов ще се класира за финала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички