Браво! Рами Киуан преодоля коварен поляк и е на 1/8-финал на Олимпийските игри


Браво! Рами Киуан преодоля коварен поляк и е на 1/8-финал на Олимпийските игри
Снимка: Getty Images

130 0

Българският боксьор в категория до 71 килограма Рами Киуан започна с победа с единодушно съдийско решение на Олимпийските игри в Париж. Боецът от Червен бряг победи полския представител Дамян Дуркач в първата си битка и се класира за 1/8-финалната фаза.

Страхотна победа за Киуан на Париж 2024

Рами започна трудно, тъй като Дуркач стартира силно. Все пак, нашият представител откри правилната дистанция за себе си в средата на рунда и Киуан започна да играе уверено със свален гард. И двамата не успяха да вкарат чисти попадения до края на рунда, но Рами завърши по-добре с ляв прав в челото на поляка. Въпреки това, три от петте съдийски гласа отидоха в полза на Дуркач.

Още: Гаф пореден на Олимпийските игри: Отмениха събитие поради жестока домакинска грешка

25-годишният поляк започна агресивно втората част и трябваше да бъде предупреден от главния рефер да не навежда главата си напред. Носителят на купа "Странджа" започна да вкарва прави контриращи удари след първата минута на този рунд и влезе в подем. Настоящият европейски шампион започна и да контрира умело с крошета. Движението на Киуан с крака из ринга бе бързо и елегантно. Този рунд отиде в полза на българина.

Третият рунд определено бе най-добър за Киуан, който избра в последната част да атакува напред, а не само с крачки назад и в страни. Българинът бе много по-свеж и раздвижен на ринга. Той не допусна сериозни попадения в последната част и заслужено се поздрави с успех.

В следващата фаза Рами Киуан ще се изправи срещу австралиеца Шанан Дейви на 31 юли, а по предварителна програма срещата е насрочена за 12:32 часа българско време.

Фокусиран върху целта: Карлос Насар взе трудно решение преди старта си на Олимпийските игри (ВИДЕО)

Най-младата бадминтонистка в Париж: Коя е Калояна Налбантова и какви са очакванията към 18-годишната българка?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички