Ден 2 от Олимпийските игри 2024 донесе болезнени загуби, но и ценни победи за България


Ден 2 от Олимпийските игри 2024 донесе болезнени загуби, но и ценни победи за България
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1480 0

Българското участие на Олимпийските игри в Париж 2024 продължи и днес (28 юли). В неделя видяхме родните представители: Валентина Георгиева, Рами Киуан, Калояна Налабантова, сестри Стоеви и Виктория Томова в действие. В настоящия материал ще разберете какво успяха да направят българите във френската столица.

Страхотна победа в бокса

Представителят ни до 71 килограма - Рами Киуан, успя да надвие своя колега от Полша - Дамян Дуркач, в дебюта си в Париж. Той постигна своя успех с единодушно съдийско решение и по този начин се класира напред към 1/8-финалната фаза, където ще мери сили с австралиеца Шанан Дейви на 31 юли (сряда).

Киуан с дебютен успех на Париж 2024

Тежки загуби в бадминтона

Младата Калояна Налбантова допусна поражение от най-добре ранкираната при жените - Ан-Сеюн, с 2:0 гейма. 18-годишната българка даде всичко от себе си, но за съжаление то не бе достатъчно да се справи с голямото препятствие.

Тандемът ни - сестрите Габриела и Стефани Стоеви, пък допуснаха първото си поражение в Париж. Българките започнаха много добре срещу тандем №3 в света - китайките Лиу Шен Шу и Тан Ни, но в крайна сметка, загубиха с 1:2 гейма

Стоеви с поражение на Олимпийските игри

Паметна победа в тенис

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Преди старта на Игрите в Париж, последната победа на роден представител в тениса бе дело на Цветана Пиронкова, която в Лондон спечели над Доминика Цибулкова. Виктория Томова обаче сложи край на 12-годишната серия, след като започна победоносно в турнира по тенис! 

Макар и в ролята на лек аутсайдер, Томова показа класа срещу Магадалена Фрех и спечели с 6:4, 7:6 (4). Тя водеше с 5:2 във втория сет, но едва не изпусна мача от контрол. За щастие, в тайбрека тя бе с класа над своя опонент и се класира за втория кръг. Там, тя ще срещне световната №15 - Ема Наваро! 

Виктория Томова с победа в тенис турнира на Олимпийските игри

Гимнастика

Навръх 18-тия си рожден ден Валентина Георгиева се превърна в единствената европейка, която ще се състезава на финала на прескок. Тя заслужи и да е първата българска спортна гимнастичка с индивидуален финал от 1992 година насам.

Георгиева записа резултат 13.999 и, макар да беше ощетена, точките стигнаха за позиция №9. Три американки обаче влязоха в топ 8, а по правилата на Игрите в индивидуален финал не може да има повече от двама представители от една страна. По този начин, в първото си участие на Олимпийски игри, талантливата Валентина ще е част от елита на прескок. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички