Двубой в епицентъра на скандал и нов опит в леката атлетика - програмата на българските спортисти на Олимпийските игри (04.08)


Двубой в епицентъра на скандал и нов опит в леката атлетика - програмата на българските спортисти на Олимпийските игри (04.08)
Снимка: Lap.bg

2992 0

В последния ден (4 август) от настоящата седмица двама българи ще се състезават на Олимпийските игри в Париж, като единият дори може да си осигури медал. Вече имаме един осигурен от Хавиер Ибанес, който ще вземе най-малко бронз.

Това е Светлана Станева, която ще влезе в директна битка за отличие - и то в двубой, който предизвика огромно вълнение още опреди да е започнал. Българската боксьорка влиза в епицентъра на скандал - тя ще се изправи срещу тайванката Ю-Тин Лин, около която се разрази шумен скандал в последните дни.

Лин е една от двете боксьорки на Игрите, заедно с алжирката Имане Хелиф, които бяха отстранени от Световното първенство по бокс през 2023 година, тъй като според Международната боксова асоциация (IBA) са се провалили на тест за определяне на пола.  Те обаче са се състезавали на Олимпийските игри и в Токио, като в последните дни двете са широкообсъждани.

Ако Станева надвие Лин, то ще си  осигури минимум бронзов медал в категория до 57 килограма. Двете вече са се срещали веднъж. Това се случи на Световното първенство миналата година, когато съдиите дадоха успеха на тайванката след оспорван двубой. След това обаче IBA дисквалифицира Лин и връчи бронзовия медал на българката.

Вторият ни представител на Игрите е Божидар Саръбоюков, който ще участва в квалификациите на дълъг скок на "Стад дьо Франс" в 12:00 часа.

Програма на българското участие в Париж в неделя (04 август):

12:00 - Светлана Станева - Ю Тин Лин, Бокс, категория до 57 килограма, четвъртфинал

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

12:00 - Божидар Саръбоюков, Лека атлетика, скок на дължина, квалификация.

Можете да следите ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА БЪЛГАРСКИТЕ СПОРТИСТИ НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В ПАРИЖ ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички