Жалко! Габриела Георгиева не дебютира по мечтан начин, остана извън полуфиналите на 100 метра гръб на Олимпийските игри


Жалко! Габриела Георгиева не дебютира по мечтан начин, остана извън полуфиналите на 100 метра гръб на Олимпийските игри
Снимка: БГНЕС

1360 0

Още един български представител в плуването на Олимпийските игри Париж 2024, този път при дамите. Габриела Георгиева не успя да се класира за полуфиналите в дисциплината 100 метра гръб и завърши на 24-то място след всички серии.

Тя бе в трета серия, като започна около 12:19 часа българско време. По-рано през годината завърши 13-а на световното по плуване в Доха, като в полуфиналите подобри за втори път в същия ден личния си рекорд в дисциплината, записвайки 1:01,42 мин. Коронната ѝ дисциплина е 200 метра гръб, като именно там ще се надява да се класира на полуфиналите. Тя ще е в четвъртък (01.08).

Олимпийски игри Париж 2024: Габриела Георгиева - плуване 100 метра гръб

Първата серия започна в 12:17 часа, като в нея състезателките бяха 4 - тези с най-ниско време. Сенавирате от Шри Ланка спечели тази серия с време от 1,04 минута, но това време едва ли ще я вкара в полуфиналите.

8 плувкини започнаха във втората серия, но нито една не влезе под 60 секунди. Брцелай от Израел 1,02,30 завърши на първо място, но отново едва ли ще е достатъчно за полуфинал.

Габи дебютира на Олимпийските игри в осми коридор. Добър бе стартът на Габи - 0,62 стартова реакция за нея. Завърши осма на първите 50 метра, като поизоставаше през цялото време и не успя да изпревари, завършвайки с 1,02.16 - на секунда от най-доброто ѝ време. След края на последната серия остана на 24-то място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички