Карлос Насар, Боряна Калейн? НЕ! Кой и защо взе наградата "спортист на месеца" в България?


Карлос Насар, Боряна Калейн? НЕ! Кой и защо взе наградата "спортист на месеца" в България?
Снимка: Getty Images / Колаж: Actualno.com

1163 0

За мнозина може и да е било изненада, че Валентина Георгиева спечели наградата "спортист на месеца" по анкетата на пресклуб "България". Георгиева се представи изключително и завърши пета във финала на прескок на Игрите в Париж 2024 (най-предно класиралата се българка).

Валентина Георгиева взе наградата "спортист на месеца" в България

Всъщност обаче най-логично бе тя да спечели приза и несъмнено е най-заслужилата, защото Карлос Насар, който разсипа конкуренцията в категорията си по вдигане на тежести и записа два световни рекорда, вдига през месец август (през август бе и постижението на Боряна Калейн). А анкетата е за месец юли. Георгиева я спечели, след като за нея гласуваха 20 спортни редакции - 4 гласа бяха за пилота във Формула 3 Никола Цолов, който спечели Гран При на Унгария.

Ето какво сподели Георгиева при получаването на наградата:

"Следващата ми цел е да се опазя здрава. Не мога да кажа в бъдеще какво очаквам, защото не знам още как ще процедирам. Почивката ми няма да е дълга, защото после трудно ще вляза във форма. През месец октомври има Световна купа в Унгария, но не сме решили да ще участвам, след което е Държавното първенство през март догодина.

Планирам промени в композициите си на успоредка, на греда тя е достатъчно сложна, но трябва да я изпълнявам чисто. Не играх много земя тази година, но през следващата вероятно ще го направя. На прескок трябва да вдигнем началната оценка. Ние го направихме, но нямахме много време тази година, за да отработя нещата. Аз проблем с техниката нямам, само с приземяването, но това се постига с тренировки.

Никога няма да бъде забравена тази олимпиада - първи олимпийски игри, 18-и рожден ден и невероятен подарък, който си направих с класирането на финала, след това пето място - невероятно постижение. Концентрацията беше основното за мен на финала, да се изолирам от всичко. Стремя се най-вече да надскачам себе си и да остана здрава.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Това, че бях единствената европейка на финала на прескок ме нахъса още повече. Симон Байлс играе друг вид гимнастика, тя ме мотивира да я настигна, но наистина не може да се сравняваме" - сподели Валентина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички