Карлос Насар на Олимпийски игри 2024: Кога, в колко часа и как да гледаме участието на шампиона в Париж?


Карлос Насар на Олимпийски игри 2024: Кога, в колко часа и как да гледаме участието на шампиона в Париж?
Снимка: БГНЕС

78359 0

Безспорен факт е, че Карлос Насар е една от най-големите надежди на България за златен медал на Олимпийските игри в Париж 2024. След разочароваща първа половина на най-мащабния спортен форум за страната ни, в края шансовете за медали се увеличават, най-вече в състезанията по вдигане на тежести и художествена гимнастика. 

Европейският шампион от 2024 година се намира във формата на живота си и се стигна до там, че Китай не записа свой представител в категорията му, тъй като в страната смятат, че златото е решено. Интересен факт е, че именно китаец държи рекорда за вдигнати килограми и в двете дисциплини (изхвърляне и изтласкване) - Ли Дайен, но той няма да участва. 

Предлагаме ви всичко, което трябва да знаете за състезанието на Карлос Насар на Олимпийски игри 2024 в следващите редове. 

Карлос Насар - европейски шампион и световен рекордьор

Всичко, което трябва да знаем за участието на Карлос Насар 

Българинът е основен фаворит за спечелването на златния медал, като шансът да не спечели е оценяван на 1 към 3. 

Кога е участието на Насар на Олимпийските игри? 

Състезанието на Карлос Насар е в петък (09.08), като ще се проведе в две направления - първо изхвърляне, а след това изтласкване. 

В колко часа започва състезанието? 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Стартът на категорията е точно в 16:00 часа българско време. Вдиганията на Карлос Насар не са в конкретен час, като се очаква той да е сред последните вдигащи в категорията. 

 

Кой ще излъчи вдиганията на Насар? 

БНТ 3 ще излъчи състезанието на Карлос, като началният час на живото предаване е фиксирано в 16:15 часа. БНТ 1 пък ще излъчи комбинирано състезанията по вдигане на тежести в категорията на Насар и индивидуалния многобой в художествената гимнастика. 

В коя категория участва Карлос Насар? 

Карлос Насар ще се състезава в категория до 89 килограма. Интересен факт е, че той смени категорията в началото на 2022 година. Той се състезаваше в дивизията до 81 кг, като в нея стана и световен шампион. В момента, в категория до 89 килограма той държи световния рекорд в изтласкването - 223 килограма, поставен в Доха в края на 2023 година. 

Резултатите на Карлос Насар преди Игрите в Париж

Карлос Насар записа впечатляващ старт на 2024 година, след като в София стана европейски шампион в своята категория. Той записа силни вдигания и с клубния си отбор. 

Насар е два пъти пореден европейски шампион, носител на световния рекорд в изтласкването и има куп медали от различни състезания, сред които Световни, Европейски и Световни купи. Олимпийско злато обаче би било абсолютен връх в кариерата му. 

Карлос Насар - европейски шампион за 2024 година

Историческо значение за България 

Това е първи случай, в който категория до 89 килограма влиза в програмата на Олимпийските игри, но може да се счита за наследник на класическата от 20-ти век категория до 90 килограма. 

Карлос Насар може да се превърне в 13-тия олимпийски шампион на България в спорта. Това е вторият най-титулуван спорт за страната ни в историята на олимпийските игри. Също така, Насар би станал първият шампион от Олимпийски игри за България от 2004 година насам. Последният ни шампион бе Милен Добрев. 

Милен Добрев е последният олимпийски шампион на България във вдигането на тежести

Прогноза за представянето на Карлос Насар

Всички очакват златен медал от българския състезател. С отличното му представяне на последните официални турнири, както и с невероятната подготовка, която води, изглежда, че и съперниците му вярват, че той ще е шампион. От своя страна, Насар е пределно концентриран. Дори нае къща в покрайнините на Париж, където да се готви активно и далеч от неща, които могат да го разсейват преди турнира. 

Участието на Карлос Насар: Обобщение

Карлос Насар ще участва в категория до 89 килограма в състезанията по вдигане на тежести. Неговата категория ще се проведе на 09.08.2024, като началният час на вдиганията е 16:00. Представянето на Карлос Насар ще бъде излъчено по БНТ 3 (цялата програма на категорията), както и по БНТ 1 (неговите изпълнения и тези на големите му съперници). Ще можете да следите представянето на Карлос Насар в Париж 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Карлос Насар - готов за златото в Париж

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички