Кристиан Василев се бори, но не успя да стигне до полуфинал по скиф на Олимпийските игри в Париж


Кристиан Василев се бори, но не успя да стигне до полуфинал по скиф на Олимпийските игри в Париж
Снимка: Getty Images

526 0

Кристиан Василев бе спортистът, който даде старт на българското участие на Олимпийските игри в Париж. Състезателят ни взе участие в сериите на гребане в дисциплината  2000 метра едноместен скиф и се класира за 1/4-финалите, но за съжаление не успя да ги преодолее.

В сериите той завърши на второ място, изминавайки дистанцията за 6:56.53 минути, но сега не успя да се пребори за поне третото място в своята серия и остана четвърти.

Българинът беше изпреварен единствено от четвъртия от Игрите в Токио 2020 датчанинът Свери Нилсен с 6:53.50 минути. Най-бърз в пресявките беше световният вицешампион Симон ван Дорп (Нидерландия), който единствен слезе под 6:50 минути с 6:49.93 минути.

Негови съперници днес ще бъдат Абделхалек Елбана (Египет), Евгени Залати (неутрален спортист), Риута Аракава (Япония), Гиедриус Биелиаускас (Литва) и Баларай Панвар (Индонезия). Първите трима във всеки 1/4-финал се класират директно за полуфиналите.

Представянето на Кристиан Василев на 1/4-финала

След първите 500 метра българинът бе на 4-то място, като изоставаше с близо секунда от японеца от Аракава. За съжаление през цялото време това изоставане се запази и дори да опита атака във финалните метри, то тя не бе достатъчна, за да финишира трети. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички