Магомед Рамазанов: Беше много трудно, но сякаш беше писано да успея!


Магомед Рамазанов: Беше много трудно, но сякаш беше писано да успея!
Снимка: Getty Images

2803 0

Състезаващият се за България борец Магомед Рамазанов сподели какви чувства изпитва, след като донесе златен медал на страната ни в свободния стил на Олимпийските игри в Париж. Руснакът с българско гражданство разби на финала Хасан Язданичарати в категорията до 86 килограма.

"Това беше моят ден, бе ми писано да успея"

"Как се чувствам на върха ли? Благодаря Ви много, още не мога да осъзная, че съм на върха. Това беше моят ден, успях да направя абсолютно всичко и сякаш беше писано да успея. Направих всичко възможно, за да дам най-доброто от себе си. Подготвяхме се усилено, мотивацията ни беше на много високо ниво и ето, че направихме този резултат, който искахме.

Борецът е спечелил битката със себе си, за да успее в Париж

Пътят до златото е бил труден

Беше трудно, няма какво да се лъжем. Не беше така сложно, както беше в главата ми, защото знаех, че излизам срещу класни борци. Чудех се какво да правя, настройвах се схватка за схватка. Първо трябваше да спечеля битката със себе си, за да успея на Олимпийските игри. Това е много силен турнир. Мислех за някои свои неудачи в миналото, за целия положен труд. Бях готов да направя всичко възможно, за да стигна до олимпийската титла. Събрах се и успях да го направя.

Още: Гриша Ганчев спасява Новиков от фронта, плаща 5-цифрена сума в долари, за да го откупи

Магомед благодари на България

Беше много трудно, наистина. Особено последната година. Това беше моя мечта от малък. Чувствам се страхотно в българския национален отбор. Получих страшно много съобщения на подкрепа. Моят личен треньор също плачеше на трибуната, докато постигахме тези победи. И негова е заслугата за този успех, на щаба на националния отбор. Показахме, че работим правилно, както в големите турнири, така и на европейското първенство. Благодаря Ви, момчета!

Искам да кажа на всички българи, че благодаря за тази възможност, че ми беше дадено гражданство. Знам, че дълги години България няма златен медал в свободната борба и борбата като цяло, но това е борцова страна и аз се чувствам добре. Благодаря за подкрепата, която получих", каза пред БНТ Рамазанов. А Биляна Дудова стигна до битка за бронза в Париж

България позлатява олимпийския герой Семен Новиков - баснословен бонус за бореца

ЧУДО: Магомед Рамазанов с паметен обрат в последната секунда - на ФИНАЛ в Париж 2024 е

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички