"Нека България да чака хубави новини" - треньорът ни по бокс обяви кой има най-голям шанс за медал на Игрите в Париж


"Нека България да чака хубави новини" - треньорът ни по бокс обяви кой има най-голям шанс за медал на Игрите в Париж
Снимка: БФ Бокс

1009 0

Помощник-треньорът на националния отбор по бокс за мъже Александър Александров сподели, че е доволен от формата, в която се намират Хавиер Ибанес, Радослав Росенов и Рами Киуан преди отпътуването им за Олимпийските игри в Париж.

"Вече казах на момчетата, че трудното за тях мина - минахме тежките лагери, тежките тренировки и тежките спаринги. Всички те се намират в отлична форма са подготвени на сто процента. Надявам се единствено психически да издържат на натоварването, че участват на Олимпиада", каза Александров, който е двукратен бронзов медалист от световни първенства.

Още: Глобален срив повлия и на Игрите в Париж - отрази ли се на българските олимпийци?

Националите на България заминават за френската столица в събота сутринта с полет от летище София, а в края на идната седмица ще започнат и участието си на най-големия спортен форум.

"Олимпиадата е като всеки един друг турнир, но нейното име и нейният мащаб тежат малко повече психически. Все пак съм оптимист, че те ще се справят с това напрежение. И за тримата това е първа Олимпиада, което няма как да не бъде притеснение. Но след жребия вярвам, че ситуацията ще се успокои. Проучили сме всичките им съперници и знаем какво да очакваме от тях. Надявам се, че момчетата ще бъдат спокойни на ринга, ще вярват в себе си и ще покажат това, което сме тренирали", завърши Александров.

Старши треньорът на националния отбор по бокс Жоел Арате пък заяви, че Хавиер Ибанес, Радослав Росенов и Рами Киуан ще атакуват медалите на започващите след седмица Олимпийски игри в Париж.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

"Най-добри шансове има Хавиер Ибанес. Той е поставен под номер 2 в схемата в своята категория и ще почива в първия кръг, тоест ще има един мач по-малко. Но аз чакам медали от всички момчета, защото те са подготвени много, много добре. Успяхме да работим на максимум по време на подготовката, нямаше контузии и нека България да чака хубави новини от бокса. Жребият е на 25 юли, а нашето участие започва на 27-ми с категорията на Радо Росенов. Ден след това са първите мачове в категориите на Хавиер и Рами, но Хавиер пропуска първия кръг. Първият му мач трябва да е на 31 юли", каза още Арате.

Още: Пълен хаос: Стартът на Олимпийските игри е под сериозна заплаха!

6-тата в света Габриела Георгиева не успя да сдържи сълзите си преди заминаването към Игрите в Париж

Справедливостта възтържествува! Допуснаха българка до Игрите в Париж след фарса преди година

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички