Браво! Светлана Станева потегли с победа на Париж 2024 - но в бокса я чака... скандалната Лин Ю Тин


Браво! Светлана Станева потегли с победа на Париж 2024 - но в бокса я чака... скандалната Лин Ю Тин
Снимка: Lap.bg

6574 0

Поредно успешно начало за български представител на бокса на Олимпийските игри в Париж 2024. Своето участие започна Светлана Станева в надпреварата в категория до 57 килограма при дамите. Тя победи без никакви проблеми Микаела Уолш от Ирландия, като бе по-добрата във всички рундове.

Лошата новина е, че на четвъртфинала тя ще се изправи срещу Лин Ю Тин. Представителят на Тайван нашумя много в последните дни, тъй като от Световната боксова организация обявиха, че тя се е провалила на тестовете за доказване на пола.

Ако Светлана Станева успее да победи и Лин Ю Тин, то медалът ще бъде гарантиран.

Светлана Станева на Олимпийските игри в Париж 2024 - започва в бокса

Уолш започна доста плахо, а българката също бе по-предпазлива, като опипваше почвата с десни прави. В средата на първия рунд Светла вкара ляв прав, а малко след отва Уолш за първи път влезе в атака, но неуспешно. 

Към края на рунда Станева опита мощно дясно кроше, но не бе успешно в целта. В крайна сметка Уолш бе твърде пасивна и първият рунд бе доста скучен и почти без никакви разменени удари. Очаквано и петимата съдии отсъдиха рунда в полза на българката.

В средата на втория рунд Уолш се хвърли с двете ръце напред, което бе поредното ѝ странно действие. Ирландката опита да е една идея по-активна, но срещата отново не бе никак зрелищна. Към края на рунда Уолш получи указания да атакува повече с прави рундове. За втория рунд четри съдии го отсъдиха в полза на българката, а един в полза на ирландката.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

В последния рунд Уолш тръгна по-рисково, но отново бе спряна от поредните десни прави от Станева. Последваха и няколко леви в целта. В последната минута Светлана осъществи чудесна контраатака с три удара. Уолш неспортсменски често при спряна игра или при клинч удряше българката - непозволено.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички