Приказен старт и ужасен край: Виктория Томова допусна обрат срещу американка и се сбогува с Париж


Приказен старт и ужасен край: Виктория Томова допусна обрат срещу американка и се сбогува с Париж
Снимка: Getty Images

1836 0

По-малко от 24 часа след първата си победа на Олимпийските игри Париж 2024, Виктория Томова отново излезе на корта, но за доста по-тежко изпитание.  Най-добрата ни тениситка допусна обрат срещу 11-тата поставена Ема Наваро и отпадна във втори кръг на Олимпийските игри в Париж 2024 след поражение 7:6(5), 4:6, 1:6 за 2 часа и 24 минути игра.

Томова можеше да спечели първия сет и по-убедително още преди тайбрека, но бе пробита в ключов момент. Във втората част допусна късен пробив и той се оказа решаващ. В третия сет в играта на Виктория претърпя крах, а Наваро се възползва по най-добрия начин, като дори бе близо до това да запише "геврек".

В първия кръг българката надделя над 57-ата в света Магдален Фрех с 2:0 сета (6:4, 7:6(4) в отделните части за близо два часа игра).

Виктория Томова срещу Ема Наваро на Олимпийските игри Париж 2024

ПЪРВИ СЕТ

Срещата започна отлично за българката, като бе първата, която стигна до пробив за 1:2. За съжаление на Томова обаче още в следващия гейм той бе върнат, като нашата тениситка взе само точка на подаването си - 2:2. При 2:3 имаше отново шанс за пробив, но Наваро съумя да го неутрализира.

Срещата продължи равностойно, като Томова постигна пробив за 5:4 и сервираше за спечелване на първия сет. Тя обаче пропиля този страхотен шанс, като прати два форхенда в мрежата. Стигна се дори до точка за пробив на американката, като веднага се възползва от него, за да изравни 5:5.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Стигна се до тайбрек, където Томова първа пое инициативата и се добра до два сетбола на свой сервис при 6:4. Тя обаче допусна мини-пробив, но при втория си опит се справи.

ВТОРИ СЕТ

Вторият сет вървеше равностойно, като сервиращите взимаха без проблем своите геймове до 2:2. Именно тогава Томова имаше криза на началния си удар и не съумя да се справи, като се пречупи при втората точка за пробив след ретур уинър.

Българката бързо отговори и върна пробива, като ключова роля изигра движението ѝ от дъното на корта. Томова обаче не се въползва от ситуацията, като се наложи да спаси брейк-бол в следващия гейм, а веднага след това дойде още един. С къса топка Вики отрази и втората възможност, но при третата не съумя да надделее в дълго разиграване. Този път американката успя да затвърди на подаването си и затвори частта след това на 4:6.

ТРЕТИ СЕТ

Третата част бе катастрофална за Томова, която бе отвяна от американката. След бекхенд уинър по диагонала Наваро стигна до  два брейк-бола още в откриващия гейм на заключителния сет, като Виктория отрази и двете възможности. При третия шанс обаче нямаше какво да направи. Наваро затвърди убедително, а в третия гейм допусна и втори пробив, който стана факт още при първата възможност.

Наваро отново спечели на нула своя сервис-гейм, а при последвалия Томова допусна обрат от 40-15 допусна обрат и отново бе пробита - 0:5. За радост Вики се спаси от "геврек", като в последния момент върна един пробив за 1:5 с бекхенд уинър по правата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички