Лошо! Иван Димов даде старт на щангистите ни в Париж, но без успешен опит!


Лошо! Иван Димов даде старт на щангистите ни в Париж, но без успешен опит!
Снимка: БГНЕС

4349 0

Иван Димов отпадна от надпреварата в категория до 61 килограма на Олимпийските игри по вдигане на тежести. За съжаление, той записа три неуспешни опита в изхвърлянето. Още трима състезатели, освен Димов, отпаднаха от битката.

Българският щангист имаше амбиции за медал и започна директно от 134 килограма, но на два пъти изглеждаше много далеч от успеха. След това Димов, който спечели сребърен медал в тази категория на Европейското първенство в София през февруари, вдигна тежестта с един килограм, но отново не успя. А това бе дори близо 10 кг под това, което вдигне на Световната купа в Катар, където взе сребро.

Най-добър резултат в изхвърлянето постигна фаворитът за титлата Ли Фабин, който изравни олимпийския рекорд със 143 килограма.

Представянето на Иван Димов

Състезанието започна с леко закъснение, като в 16:25 часа започна представянето на спортистите. 8 от тях са дебютанти. Първи бе Ерати от Кирибати, който вдигна 95 кг, а при втория си опит не се справи със 100 кг, но при третия опит се справи.

Мишеладзе от Грузия започна със 114 кг - и то успешно, а след това вдигна и 121 кг. Мореа от Нова Гвинея два пъти не се справи с 122 кг и остана с успешен опит от 118 кг.

Близо час след старта първи опит направи Иван Димов със 134 кг, но, за съжаление, неуспешно. Последва опит от италианеца Серджио Масида със 134, но не се справи. След него отново Димов излезе за втория си опит на същите килограми, но не успя да вдигне. Масида отново излезе и той не съумя да вдигне зададената тежест. При 135 кг - с един повече от първите два опита, Димов отново не се справи.

Преди състезанието

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Началото на надпреварата е в 16:00 часа, като ще може да я следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.  Ден след него на подиума ще излезе и Божидар Андреев (73 кг), а в петък ще вдига и голямата ни звезда Карлос Насар (89 кг).

Любипитен факт е, че Димов всеки ден минава на интервенция при лекарския щаб на делегацията ни в Париж. Причината е, че след европейското щангистът претърпя операция на коляното, която все още го тормози. Това налага всеки ден лекарите да му вадят от коляното по 20 милилитра вода и му вкарват хиалурон. Самият Димов обяви, че няма болки, но не се чувства комфортно.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички