С българска следа в мача: Скандалната Имане Хелиф бе категорична и е на финал на Олимпийските игри 2024!


С българска следа в мача: Скандалната Имане Хелиф бе категорична и е на финал на Олимпийските игри 2024!
Снимка: GettyImages

3850 0

Скандалната боксьорка в полусредна категория Имане Хелиф победи тайландката Джанджаем Суанапенг на полуфинала  Олимпийските игри в Париж и си гарантира поне сребърен медал след 5:0 в днешния сблъсък.

Припомняме, че в първата битка на Имане във френската столица съперничката й от Италия, Анджела Карини, се отказа след по-малко от една минута игра след силен удар в носа, а след това отказа и унгарка.

В днешния двубой спечели всеки от рундовете с единодушно съдийско решение, като сред реферите бе и българинът Павел Павлов.

Представянето на Имане Хелиф

В първия рунд Хелиф бе по-активна и влизаме по-устремено спрямо противничката си, докато Суанапенг бе подходила предпазливо. Комбинации от ляв прав с дясно кроше донесоха единодушен рунд в полза на Хелиф. И българският съдия в журито Павел Павлов присъди в нейна полза.

Алжирката отново показа много добри комбинации, а грешките, които имаше така и не бяха наказани от съперничката ѝ, като отново и тази част единодушно отиде при нея. Третият рунд протече по същия начин, като дори успя да прати тайванката и в нокдаун, но доигра двубоя.

ПРЕДИ ПОЛУФИНАЛА

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Хелиф е една от двете състезателки, чието допускане на Игрите в Париж породи сериозни скандали. Бе обявено, че се е провалилана теста за допустимост на пола на Световното първенство по бокс миналата година, но Международната боксова асоциация (IBA) не публикува резултатите от теста за пола или обясни как е стигнала до това заключение.

Международният олимпийски комитет (МОК) отхвърли решението на IBA и даде да се разбере, че всички боксьори в женската категория отговарят на правилата за допустимост.

"Изпращам послание до всички хора по света, които носят в себе си олимпийските принципи. Нека се въздържат от онлайн тормоз срещу атлетите, защото това има огромен отрицателен ефект. Може да унищожи хората, да убие техните дух и разум. Подобно поведение разделя хората и заради това моля всички да се въздържат от този тормоз", каза Хелиф преди двубоя си.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички