Паднала, пребита и посинена: Най-иконичният момент в Париж 2024 и историята зад него (СНИМКИ И ВИДЕО)


Паднала, пребита и посинена: Най-иконичният момент в Париж 2024 и историята зад него (СНИМКИ И ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4166 0

Олимпийските игри в Париж станаха обект на опустошителни критики по куп направления, но фокусът на всеки фен на спорта остава това, което се случва на арената. А там, в гимнастически турнир, се роди една героиня, на която съдбата беше устроила тежко изпитание по време на самия турнир. 

Флавия Сараива може да е непознато име за мнозина, но е незаменима за бразилския национален тим по спортна гимнастика. И за малко нейна контузия да извади "селесао" от отборната надпревара - състезание, в което Бразилия никога не е печелила медал. 

Флавия Сараива и силата на човешката воля

Брутално падане и сцепена вежда 

По време на загрявката преди първата ротация на смесена успоредка, Сараива пада по време на съчетанието си, като удря жестоко почти цялото си тяло. Въпреки болката, тя намира сили да се претъркули извън уреда, за да може загрявката на нейните съотборнички да продължи. 

Болката е сериозна в главата и врата, а видимите поражения са сцепена вежда, от която тече значително количество кръв, и посинено око. Участието ѝ е под заплаха, както и надеждите за сериозен успех на Бразилия. 

Сложете ми лепенка 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

За нищо на света Сараива не е готова да напусне надпреварата. Тя е №2 в бразилския отбор, както и опитен многобоец. Няма вариант да пропусне състезанието. 

Медицинският екип почиства максимално раната и ѝ лепва лепенка на веждата - хоп, и готово. Само минути по-късно тя се качва отново на смесената успоредка, този път за официален резултат. Почти безгрешна, тя печели втори резултат за своя тим. 

 

Не само това обаче - нейните съчетания на всеки един от 4-те уреда, част от многобоя, са повече от добри, което помага на Бразилия да се добере изненадващо до бронзовите медали - първи медал в отборна дисциплина за Бразилия в спортната гимнастика. 

Флавия Сараива и силата на човешката воля

Не е разбирала нищо след удара 

Самата гимнастичка коментира случилото се след финала, като призна, че не е разбирала нищо от това, което ѝ е говорел треньорът. За финал, намери сили и да се пошегува: 

Флавия Сараива и силата на човешката воля

"Бях на земята, лежейки с коляното близо до лицето ми. Успях просто да се изтъркуля, за да не преча на Ребека да загрява. Просто казах "Къде съм", а треньорът ми каза, че кървя. Каза ми още няколко неща, които просто не разбрах. 

Накрая станах и просто казах "сега вече се събудих", каза щастливата Флавия. Ето и иконичната снимка, която събра милиони реакции и коментари в социалните мрежи. 

Флавия Сараива и силата на човешката воля

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички