Петър Мицин не постигна олимпийската си цел и отпадна изцяло в Париж


Петър Мицин не постигна олимпийската си цел и отпадна изцяло в Париж
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

4637 0

Българският плувец Петър Мицин не успя да вземе своя "поправителен" на Олимпийските игри в Париж. След като остана далеч от финала на 400 метра свободен стил, той не сполучи и на 200 м. бътерфлай.

Именно за днешната дисциплина Мицин изрази надежда, че ще се представи много по-добре и се надява да е възстановен. 18-годишният българин преодоля дистанцията от 400 метра в първото си състезание за 3:49,30 мин. и зае 7-о място в серията си и 21-ва позиция в общото класиране сред общо 37 участници.

Мицин не успя да се доближи до личния си рекорд от 3:44,31 мин., който щеше да му гарантира място в Топ 8. Най-бърз в пресявките беше европейският шампион от Рим `22 Лукас Мертенс (Германия) с 3:44,13, а последен във финала влезе сънародникът му специалист в маратонските плувания Оливер Клемет с 3:45,75.

Представянето на Мицин на 200 метра бътерфлай

Мицин започна уверено е своята серия и завърши първи по категоричен начин. Той завърши за 1,57.03 минута, а втори бе Вализада с 1,59 минута.

Българинът поддържаше добро темпо до средата на дистанцията, но изостана дори от личния си резултат (1:56.35).
Така Мицин финишира извън топ 16 и с време 1:57.03 се нареди на 19-а позиция. 

Българинът поддържаше добро темпо до средата на дистанцията, но изостана дори от личния си резултат (1:56.35). Така Мицин финишира извън топ 16 и с време 1:57.03 се нареди на 19-а позиция. За негово и наше съжаление, младата ни надежда се размина с 1 секунда от участие на финал на 200 м. бътерфлай. 

След края на състезанието плувецът ни стана ясно, че е дал 19-о време и дори да бе постигнал личния си резултат, нямаше да е достатъчно да бъде в топ 16.  За съжаление, Петър се провали и в свободния стил, където също не достигна полуфинал.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Най-бърз в сериите бе световният рекордьор и олимпийски шампион в дисциплината Крищоф Милак от Унгария с 1:53.92 минута.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички