ПОТВЪРДЕНО: Хелиф и Ю-Тин-Лин дори не са обжалвали решението, че са "биологични мъже"


ПОТВЪРДЕНО: Хелиф и Ю-Тин-Лин дори не са обжалвали решението, че са "биологични мъже"
Снимка: Getty Images

30 0

Международната боксова асоциация (IBA), която отскоро не е признавана от Международния олимпийски комитет, проведе извънредна пресконференция в Париж, на която в прав текст беше заявено, че боксьорките Имане Хелиф и Ю-Тин Лин са "мъже". 

В превърнала се в абсолютен фарс пресконференция, на която не работеха микрофоните, преводът не се получаваше, а журналистите се нахвърляха гневно на почти всяка дума на представителите на IBA, беше потвърден и друг факт, за който малко се говори - и представителката на Алжир, и представителката на Тайван не са обжалвали резултатите от теста. 

Хелиф се е отказала в последния момент да обжалва решението

Защо не са обжалвали? 

Преди няколко дни Имане Хелиф заяви, че IBA ѝ уронва престижа и ѝ очерня името. Самата тя обаче е имала възможност да обжалва решението от 2023 година да бъде извадена от женския бокс. 

Всъщност, представителката на Алжир е подала молба за обжалване към Арбитражния съд в Лозана, но след това е оттеглила молбата си. По този начин решението на IBA е ратифицирано и влиза в сила. 

Ю-Тин Лин от своя страна дори не се е опитала да се защити, като не е подавала молба за обжалване на решението. По този начин, и двете боксьорки са извадени от състезанията, организирани от Международната боксова асоциация, след като не обжалват решенията на IBA. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Ю-Тин Лин също не е обжалвала решението, че не е "биологична жена"

На днешната пресконференция беше допълнително разкрито, че от асоциацията са предложили да покрият част от разноските по обжалването на решението на двете боксьорки. 

Защо не показват резултатите? 

На същата пресконференция Крис Робъртс - генерален директор на ИБА, съобщи, че решението да не бъдат публикувани резултатите на проведения тест е взето по искане на федерациите на Алжир и Тайван, постъпило няколко часа по-рано.

"Не ни е позволено да даваме информация, но можете да прочетете между редовете какво означава това. МОК видя резултатите". От МОК са преценили, че няма да предприемат действия срещу двете представителки на женския бокс. 

На пресконференцията днес бившият шеф на медицинския щаб към IAB в прав текст каза, че двете боксьорки са мъже

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички